Tgrt Haber

Mesut Özil futbola dönüyor! Milli formayı yeniden giyecek

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 10:04 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 13:44
Mesut Özil futbola dönüyor! Milli formayı yeniden giyecek
Almanya,Dünya Kupası,Mesut Özil

Almanya Milli Takımı'nın efsane futbolcularından Mesut Özil, yaz aylarında oynanacak özel bir turnuvayla milli takım formasını yeniden giyecek. Turnuvada Uruguay formasıyla Diego Lugano'nun yanı sıra birçok ünlü ismin sahne alması bekleniyor. İşte detaylar...

Yaz aylarında İngiltere'de 35 yaş üstü oyunculardan kurulu özel bir Dünya Kupası organizasyonu gerçekleştirilecek.

Almanya Milli Takımı'na vedası tatsız olan ancak milli formayla yaşadığı başarılarla adını tarihe altın harflerle yazdıran Mesut Özil de turnuvada yer alacak.

MESUT ÖZİL MİLLİ FORMAYLA DÖNÜYOR

Alman basınında yer alan bilgiye göre; FIFA'ya bağlı olmayan özel turnuvada Dünya Kupası tarihine adını yazdırmış efsane isimler forma giyecek. 

Turnuvada Almanya Milli Takımı'yla 2014'te Dünya Kupası zaferi yaşayan kadronun vazgeçilmez parçalarından biri olan Mesut Özil de forma giyecek. Almanya kadrosunda Sami Khedira ve Kevin Kuranyi gibi isimlerin de yer alacağı belirtildi.

Milli formayla 92 maça çıkan Mesut Özil, bir Dünya Kupası zaferi yaşamıştı.

Mesut Özil futbola dönüyor! Milli formayı yeniden giyecek - 1. Resim

KAPTANLAR BELLİ OLDU

İngiltere'de yaz aylarında bir hafta içerisinde düzenlenecek mini turnuva, aynı stadyumda oynanan maçlarla tamamlanacak.

İşte takımların kaptanları: 

Steve McManaman (İngiltere)

Esteban Cambiasso (Arjantin)

Emerson (Brezilya)

Christian Karembeu (Fransa)

Marco Materazzi (İtalya)

Michel Salgado (İspanya)

Diego Lugano (Uruguay)

IRKÇILIK YÜZÜNDEN MİLLİ TAKIMI BIRAKMIŞTI

Mesut Özil, uzun yıllar formasını giydiği ve Dünya Kupası zarferi de yaşadığı Almanya Milli Takımı'ndan da yaşadığı bu tür baskılar ve maruz kaldığı ırkçı ayrımcılık nedeniyle erkenden emekli olmuştu.

Özil o dönemde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmen oluyorum. Arkadaşlarım Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türkiye olduğu için mi? Müslüman olduğum için mi?" ifadelerini kullanmıştı.

ÖDÜLÜ GERİ ALINMAK İSTENMİŞTİ

Almanya'da Mesut'a bir kez daha siyasi baskı yapılmıştı. Yeşiller Partisi'nden bir vekil, vücuduna yaptığı dövmeler yüzünden ünlü yıldızın aldığı Gümüş Defne Yaprağı Ödülü'nün geri alınmasını talep etmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...