Tgrt Haber

Midtsjö transferinin perde arkası ortaya çıktı!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2022 07:34 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 09:25
Midtsjö transferinin perde arkası ortaya çıktı!
Galatasaray,Midtsjö,transfer

Galatasaray haberleri: Süper Lig'de bu sezon mutlak şampiyon olmak isteyen Galatasaray, Sergio Oliviera transferinin ardından orta sahasını Midtsjö ile güçlendirdi. Sarı-kırmızılıların Norveçli futbolcunun transferinin perde arkası da ortaya çıktı.

Galatasaray, Hollanda ekibi AZ Alkmaar'ın oyuncuyu geç gönderme hamlesini ustalıkla çözdü.

Mali şartları açıklanan Norveçli orta saha için AZ Alkmaar'a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek.

Sarı-kırmızılı kulüp bu rakamın yarısını peşin olarak ödeyerek bu transfer sürecini hızlandırak olası bir gecikmenin önüne geçti.

Sabah'ın haberine göre; Midtsjö'yü eleme maçlarının ardından göndermek isteyen Hollandalılar, Galatasaray'ın yaptığı acil ödemeyle ikna oldu.

"GELMEDEN OMAR İLE KONUŞTUM"

Statta bulunan Galatasaray Müzesi'ni gezen Norveçli oyuncu, GS TV'ye ise şu açıklamaları yaptı: "Galatasaray etkileyici bir kulüp. Burada olduğum için mutluyum. Gelmeden önce Omar ile konuştum. Bana pozitif bilgiler verdi. Bu kulüpte çıkacağım yeni macera için sabırsızlanıyorum. Buraya şampiyonluk kazanmaya geldim. Taraftar ve takım için her şeyimi en yüksek seviyede vereceğim."

MIDTSJÖ NASIL BİR FUTBOLCU?

Norveçli yıldız orta saha geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'nde 28 maça çıktı ve toplamda 2 bin 218 dakika sahada kalarak maç başına 79.2 dakika forma giydi. Orta sahanın sağ iç kısmını ağırlıklı olarak kullanan ve genellikle her iki ceza sahası içinde de çok aktif rol almayan Midtsjö tam anlamı ile hücum savunma arasındaki bölgeyi dolduruyor.

Oyunda kaldığı süre zarfında dinamik görüntüsünden taviz vermeyen oyuncu dinamoluk görevini tamamıyla yerine getirerek takımı yukarı çekiyor. Pozisyon bilgisinin yüksekliği sayesinde rakibin yerleşmeye çalıştığı anlarda pas arası yapma özelliği ve rakibi rahatsız edip hızlı top çıkarması takımın hücum gücünü de artırıyor.

Rakip takımların kendi yarı sahalarında kazandıkları topları, hızlı şekilde Galatasaray yarı sahasına taşımasına üstün pozisyon bilgisiyle izin vermiyor. Oyunun orta saha bölümünde görüş hakimiyeti ile birlikte takımını iyi yönlendirir, sadece kendisi değil ekibini de hücuma taşır. Pas oyununda özellikle yakınında oynayan ikiliyi de pas sisteminin içine sokar. Birlikte hareket kabiliyeti yüksek olmasının yanı sıra 2 ve 3'lü pas trafiği ile rakip ceza sahasına hızlı geçişler sağlar.

Sahipsiz topları kapmada etkili ancak bunları tam anlamıyla dikine kullanmada zayıf kalabilir. Garantili pas tercihleri nedeniyle zaman kaybetmesi ile Galatasaray hücuma çıkışında yavaşlayabilir. İkili mücadelelerdeki zayıf kaldığı anları önlemek adına rakipten önce hamle yapıp; ya alan kapatması ya da topu hemen kullanması ile bunu telafi etmeye çalışır. (Fotomaç)

Midtsjö transferinin perde arkası ortaya çıktı!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...