Tgrt Haber

NBA yıldızından Gazze'ye canlı yayında Filistin kefiyeli destek

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Türkiye Gazetesi
19 Kasım 2023 20:28 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 20:55
NBA,İsrail,Filistin,Kyrie Irving,Gazze

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA)'de Dallas Mavericks forması giyen Kyrie Irving, İsrail'im Gazze'ye yönelik saldırılarını canlı yayında Filistin kefiyesi takarak protesto etti.

Dünyanın birçok bölgesinde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepkiler yükseliyor. Spor camiasınından birçok yıldız isim de bu protestolara destek vermeye devam ediyor.

BİR DESTEK DE KYRİE IRVİNG'DEN!

Gazze'ye bir destek de NBA yıldızı Kyrie Irving'den geldi. Irving, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermek için Filistin kefiyesi taktı.

Yıldız basketbolcunun bu hareketi Amerikan basınında geniş yer buldı. Irving'in bu davranışının İsrail'in Gazze'deki hedef gözekmeksizin gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Milwaukee Bucks'in Dallas Mavericks'i 132-125 yendiği maçta Mavericks'te Irving 39 sayı, 6 asist ve 4 ribaunt kaydetmişti.

MÜSLÜMAN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Yıldız basketbolcu Irving, NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynarken Boston Celtics'i 109-104 yendikleri bir maç sonrası Müslüman olduğunu ve Ramazan ayında oruç tuttuğunu açıklamıştı.

Ramazan ayı boyunca oruç tuttuğunu açıklayan Kyrie Irving, ''Sosyal medyada hakkımda çıkan 'Ramazan Kyrie' sözleri doğru. Evet Ramazan ayında oruç tutuyorum.Müslüman topluluğunun bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Bu sadece Allah'a hizmetimi adamaktır. Bana rehberlik eden bu hisle devam ediyorum. Topluluğumun bir parçası olmaktan ve doğru şeyleri yapmaktan çok mutluyum. Eğer Müslüman toplum hakkında bir şey biliyorsanız oruç tutmak kesinlikle bunun bir parçası. Bunun bir parçası olduğum için gerçekten kutsanmış ve minnettar hissediyorum.'' sözlerini kullanmıştı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...