Tgrt Haber

Okan Buruk’tan Antalyaspor galibiyeti sonrası öz eleştiri

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 22:17 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 22:51
Okan Buruk’tan Antalyaspor galibiyeti sonrası öz eleştiri
Okan Buruk,Galatasaray,Antalyaspor,Trendyol Süper Lig

Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 7 maça çıkaran Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrası öz eleştiride bulundu. Antalya Corendon Airlines Park Stadyumu’nun zeminin futbol oynamaya elverişsiz olduğunu dile getiren Buruk, “Oyun iyi miydi? Bence değildi. Yorgunluklar ortaya çıktı. 1-0’dan sonra savunmada iyi durduk ama sonrasında pozisyon verdik” sözleriyle öz eleştiride bulundu.

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray, Bitexen Antalyaspor’u deplasmanda Davinson Sanchez ve Mauro Icardi’nin golleriyle 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 7’ye çıkarıp; maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

"ÜST ÜSTE MAÇLARDA YORGUNLUKLARIMIZI GÖRDÜK"

Karşılaşma sonrası galibiyeti yayıncı kuruluş beIN SPORTS’a değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta içi Manchester United’ı İngiltere’de 3-2 deviren takımının yorgun olduğunun altını çizerek oyuna dair öz eleştiride bulundu.

Okan Buruk’un maç sonu açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Klasik olacak ama çok kötü bir zemin vardı. Üst üste maçlarda yorgunluklarımızı gördük. Bu sebeple oyun kalitemiz zaman zaman düştü. Genel olarak top bizdeydi. Net pozisyonlara girdik. Rakiplerimiz bize karşı iyi hazırlanıyor, bu da gayet normal.

Hem dinlenme hem de hazırlanma süreleri oluyor. Biz oradan oraya gide gele yoğun bir maç temposunun içine giriyoruz. Yolumuza maçlarımızı kazanarak devam ediyoruz.”

“OYUN BENCE İYİ DEĞİLDİ”

“Oyun iyi miydi? Bence değildi. Yorgunluklar ortaya çıktı. 1-0’dan sonra savunmada iyi durduk ama sonrasında pozisyon verdik.”

YENİ TRANSFERLERİN KONDİSYONUNDA SON DURUM

Galibiyet değerlendirmesinin ardından Okan Buruk, Antalya’ya götürülmeyen Hakim Ziyech ve diğer yeni transferlerin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda da bulundu. Başarılı çalıştırıcı, “Hakim Ziyech ayağını denedi. Ufak bir ağrı olunca riske etmek istemedik. Uzun süre oynamadılar. Üst üste maç temposuna alışık değiller ancak çabuk geçecek şekilde olacağını düşünüyoruz. Milli takım arasından sonra bizimle olacağını düşünüyoruz. Ndombele’ye 60 dakikanın yeteceğini düşünüyorduk, değiştirdik. Zaha’yı da yoğun tempo içerisinde en sağlıklı şekilde kullanmaya çalışıyorum. Galibiyet serisi bizim için önemli ve amacımız da bunu devam ettirmek” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...