Tgrt Haber

Rekorlara doymayan Haaland'ın sırrı ortaya çıktı: 6 bin kaloride sakatat detayı

10 Ekim 2022 11:07 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 17:42
Rekorlara doymayan Haaland'ın sırrı ortaya çıktı: 6 bin kaloride sakatat detayı
Erling Haaland

Yaz transfer döneminde katıldığı Manchester City'de fırtınalar estiren ve rekorları üst üste kıran Erling Haaland'ın performansının sırrı ortaya çıktı. Günde 6 bin kalorilik diyet uyguladığını belirten Norveçli yıldız futbolcu, sakatat yemeyi tercih ettiğini vurguladı.

Manchester City'nin yaz transfer döneminde Borussia Dortmund'dan 60 milyon euro serbest kalma bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Norveçli yıldız, Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla da adından sıkça söz ettiriyor.

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 12  maçta 44 gol bularak göz kamaştıran Manchester City'de, 20 gol atan Haaland sükse yaptı.

ADA'YA ÇABUK UYUM SAĞLADI

Borussia Dortmund'daki göz kamaştırıcı form grafiğini İngiltere'ye de taşıyan ve Ada'ya uyum sağlamakta gecikme bir yana performansını artırarak devam eden Haaland'ın sırrı da ortaya çıktı. İngiliz gazetesi The Sun'a konuşan Norveçli süperstar, başarısındaki en büyük sırrın özel beslenme olduğunu ifade etti. Günde 6 bin kalori içeren özel bir diyette olduğunun altını çizen Haaland, sakatat yemeyi tercih ettiğini dile getirdi.

B VİTAMİNİ, DEMİR VE FOSFOR DETAYI

Fast food'tan uzak durduğunu belirten yıldız futbolcu, "İnsanlar et yemenin kötü bir şey olduğunu söylüyor ama bahsettiğimiz hangi et? Eğer et yemek istersem fast food restaurantlarında değil kalp veya karaciğer gibi direk etleri yemeyi tercih ediyorum. Böylelikle B vitamini, demir, fosfor gibi besinleri direkt alabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Haaland performansını artırmak için yaptıklarını anlattığı bir röportajında ise filtrelenmiş suyu bol tükettiğini ve vücudunu sabah kalkar kalkmaz güneş ışığına maruz bıraktığını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...