Tgrt Haber

Şampiyonlar Ligi Finali Rusya'dan Paris'e alındı

25 Şubat 2022 13:32 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 17:34
Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline UEFA'dan yaptırım geldi.

Rusya’nın fitilini ateşlediği Ukrayna krizi savaşa dönüşünce bu sezon St. Peterburg Stadyumu'nda oynatılması planlanan Şampiyonlar Ligi finali tehlikeye girmişti. UEFA, Devler Ligi Finali’nin Rusya’dan alınarak Fransa’nın Paris kentinde oynatılmasına karar verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline UEFA'dan yaptırım geldi.

Rusya ile Ukrayna arasında gerilim futbola da yansımış UEFA'nın bu sezon St. Peterburg Stadyumu'nda oynatmayı planladığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin tehlikeye girdiği aktarılmıştı. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası olağanüstü toplanan UEFA Yönetim Kurulu, 28 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali ev sahipliğinin, Saint Petersburg'dan alınarak Paris'teki Stade de France'a verildiğini duyurdu.

Ayrıca Rusya ve Ukrayna kulüpleri ile milli takımlarının, iç sahadaki UEFA müsabakalarının tarafsız sahada oynanmasına karar verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıması ve bölgedeki barışın Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanması için Savunma Bakanlığı’na talimat vermesi UEFA'yı da harekete geçirmişti.

Şampiyonlar Ligi finalinin St. Petersburg'da oynanması fikrini gözden geçirme kararı alan Avrupa futbolunun patronları, iki ülke arasında gerilimin son günlerde artması sonrasında UEFA'nın 2022 Şampiyonlar Ligi Finali için alternatif arayışlarına başladığı vurgulanmıştı.

WEMBLEY'DE OYANACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda finale iki İngiliz takımının kalması halinde, dev maçın Wembley'de oynanabileceği aktarılmış Devler Ligi finalinin oynanacağı stadyumun yer aldığı şehre 60 milyon sterlinden fazla bir gelir kaynağı oluşturacağı ifade edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...