Tgrt Haber

Sivasspor-Galatasaray maçına damga vuran pozisyon: Gol neden iptal edildi?

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
29 Aralık 2022 20:11 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 20:49
Sivasspor-Galatasaray maçına damga vuran pozisyon: Gol neden iptal edildi?
Spor Toto Süper Lig,Galatasaray,Sivasspor,Erkan Özdamar,hakem

Galatasaray, Sivas deplasmanında zor da olsa 2-1 kazandı. 27'de Dries Mertens ve 90+5'te Barış Alper Yılmaz'ın golleriyle 3 puanı alan sarı-kırmızılılar liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı. Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasına 49. dakikada Fredrik Ulvestad'la bulduğu gol damga vurdu. Sivasspor, Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakalasa da gol VAR kararı sonrasında gol iptal edildi. Golü neden iptal edildiği bir türlü anlaşılamadı. Futbolseverlerin merak ettiği sorunun cevabı bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanına çıktı. Cimbom zorlandığı karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı ve liderliği Fenerbahçe'den geri aldı.

MAÇA DAMGA VURAN POZİSYON!

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında yaşanan bir pozisyon maça damga vurdu. Yiğidolar, 49'da Fredrik Ulvestad'ın golüyle beraberliği yakaladı. Dia Saba'nın ceza sahasına gönderdiği topta müthiş bir karambol yaşandı. Galatasaraylı oyuncular gol sonrası hakeme itirazlarda bulundu.

VAR DEVREYE GİRDİ GOL İPTAL EDİLDİ!

Ulvestad'ın attığı gol sonrası VAR'dan bir uyarı geldi. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar pozisyonu VAR'da inceledi. Erkan Özdamar yaklaşık 4 dakikalık incelemenin ardından endirekt serbest vuruş kararı verdi. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Sivasspor cephesi bu karar sonrası adeta çılgına döndü. Sivasspor'da yardımcı antrenör Zafer Özgültekin itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Rıza Çalımbay'ın yedek kulübesinde "Ofsaytla alakası yok" dediği öğrenildi.

OFSAYT MI TEHLİKELİ HAREKET Mİ?

Verilen bu karar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

beIN Sports'un aktardığı bilgiye göre; Sivasspor'un attığı gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bu pozisyon sonrasında golün neden iptal tartılışırken, ofsayt düşüncesinin hakim olduğu belirtildi. Erkan Özdamar'ın aynı zamanda Ulvestad'ın tabanıyla yaptığı gol vuruşunu tehlikeli hareket olarak nitelendirebileceği de öngörüldü.

OFSAYT NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ!

Maç sonrası birçok yorumcu verilen kararı ofsayta bağladı. Pozisyonda Nelsson'un omzunun Sivasspor'un 8 numaralı oyuncunun gerisinde olduğu öne sürüldü. Hakemin endirekt serbest vuruş vermesi de ofsayt tezini güçlendiriyor.

Burada Sivassporlu oyuncunun ofsaytta olduğu ve pozisyon içinde Nelsson ile olan şarjı nedeniyle aktif olarak değerlendirildiği için golün iptal edildiği iddia ediliyor.

VAR ofsaytı görerek hakemi çağırdı, hakemin yapılan müdahalenin ve ofsayttaki oyuncunun aktif-pasiflik durumuna baktığı ve kararı buna göre verdiği belirtiliyor.

Okan Buruk maç sonrası yaptığı açıklamada, "Net olarak pozisyonu görmedim, seyretmedim. Hakemin kararı uzun süre konuşuldu. Aynı şey bizim başımıza gelse, net olarak ben de söylerdim. Net olarak ben de ofsayt kararı verildiğini öğrendim. Öncesinde de bizim aleyhimize yanlış sarı kart vermişti." ifadelerini kullandı.

Sivasspor-Galatasaray maçına damga vuran pozisyon: Gol neden iptal edildi?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mst30 Aralık 2022 08:57

8 numara kaleden daha uzak ki.

Sonraki Haber Yükleniyor...