Tgrt Haber

Spor camiası depremzedeler için 'Omuz Omuza'

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | AA
01 Mart 2023 20:45 - Güncelleme : 02 Mart 2023 00:02
Gençlik ve Spor Bakanlığı,TFF,Kulüpler Birliği,Süper Lig,Omuz Omuza

Futbol ailesinin, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören vatandaşlar için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda düzenlediği "Omuz Omuza" kampanyası başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu iş birliği ile organize edilen yardım ve dayanışma kampanyasını, A Spor, beIN Sports, Sportstv, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV8 ve kulüp televizyonları ile TRT Radyo, Radyo Gol, Radyospor ve Lig Radyo'nun yanı sıra birçok dijital medya kanalı da canlı yayınlıyor. Acun Ilıcalı'nın sunduğu yardım programında depremzedeler için bağış toplanıyor.

Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için bir araya geldiği yayına, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katılıyor.

Türk futbolunun önde gelen isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü futbol adamları ve oyuncular da kampanyaya destek veriyor.

Elde edilecek gelirin deprem bölgesindeki vatandaşların geçici ve kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı kampanyaya SMS ile destek olmak isteyenler, tüm operatörlerden 'Destek' yazıp 8332'ye SMS göndererek 50 liralık bağışta bulunabilecek. Yine aynı şekilde, omuzomuza.org internet sitesi üzerinden hem kart hem de havale ve EFT ile bağış yapılabilecek.

Omuz Omuza kampanyası 15 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631037256134696961

TFF YARDIM KAMPANYASINI 80 MİLYON TL İLE BAŞLATTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon olarak depremzedeler için düzenlenen "Omuz Omuza" kampanyasını 80 milyon liralık bağışla başlattıklarını söyledi.

Büyükekşi, futbol ailesinin, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören vatandaşlar için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda düzenlediği "Omuz Omuza" yardım kampanyasında konuştu.

Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini sunan Büyükekşi, "Depremden sonraki ilk gün Türkiye Futbol Federasyonu olarak 20 milyon liralık bir bağışta bulunduk. Arkasından tüm Süper Lig kulüplerimiz 59 milyon lira bir bağış yaptı. Yine 1. Lig kulüpleri 5 milyon liralık bize bir bağış yaptı. Federasyon da bunun üzerine 16 milyon ekleyince, 80 milyon ile bugün bu 'Omuz Omuza' kampanyasını açıyoruz." dedi.

"BU İHTİYAÇ MAALESEF HEP DEVAM EDECEK"

Bin konteyner siparişi verdiklerini ve bu konteynerlerin 10 gün içinde Gaziantep'in İslahiye kazasında monte edilmesine başlanacağını kaydeden Büyükekşi, şöyle devam etti:

"Bugün futbol dünyası için çok çok önemli bir gün. Bu kampanya çok büyük yıkıma bir nebze olsun merhem olacak. Bu bölgenin çok büyük ihtiyacı var. Biz de futbol ailesi olarak geçici, kalıcı barınma ihtiyacını gidermek için yola çıktık. Bu kampanyaya, Süper Lig takımları, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig takımları, profesyonel ve amatör tüm takımların başkanları, futbolcular, ekibin tüm paydaşları destek veriyor ve bundan sonra da destek bekliyoruz. Özellikle 'Omuz Omuza' kampanyamız için imkanı olan herkesi, bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bu kampanyayla aramızdaki tüm renk farklarını bir kenara bırakıp tek amaç için buradayız. Yani 'Omuz Omuza'yız. Kimsenin, 'Daha önce yardım yaptım, şu an yapmama gerek yok' demesini istemiyoruz. İki hafta önce de kampanya oldu. Ama bu ihtiyaç maalesef hep devam edecek. Onun için ihtiyacımız büyüyor."

"KAMPANYA 6 AY DAHA SÜRECEK"

Bugün profesyonel ve amatör tüm kulüplerle el ele, ekran karşısında omuz omuza olduklarını dile getiren Büyükekşi, "Hepimiz bir ağacın farklı dallarıyız. Kökümüz, suyumuz bir. Bugünkü samimiyetimiz, dayanışmamız ve tüm düşüncelerimiz, dilerim depremle sınırlı kalmaz. Bu yıllar boyunca davam eder. Biz bunu Trabzonspor-Basel maçıyla başlattık. Arkasından Fenerbahçe'nin stadında, arkasından Beşiktaş'ın stadında bütün renkler, başkanlarımız bir araya gelerek, omuz omuza kampanya için destek verdik." ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi, bir gecelik iş için bir araya gelmediklerini özellikle vurgulayarak devam ettiği konuşmasında, "Bugün bu kampanyanın başlangıcı, kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Kampanyaya destek için birtakım özel maçlar yapacağız. Biliyorsunuz 10 Haziran'da İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali yapılacak. O zamana kadar birçok farklı organizasyon da yaparak kampanyaya yeni gelirler için çabalarımız devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

"BİRLİKTE VE BERABERLİKLE HER TÜRLÜ GÜÇLÜĞÜ YENECEK KARAKTERDEYİZ"

Bu kampanyada çok güzel ve özel duyguları bir arada yaşadıklarını aktaran Büyükekşi, depremden sonra yaşanan güzel dayanışma örneklerinden bahsederek, depremzedelerin hisleriyle hareket etmeleri ve yardımları bu duygularıyla yapmaları gerektiğini söyledi.

Türk milletinin her zaman her büyük problemde bir araya geldiğini ve bu kampanyaya destek veren tüm paydaşlara teşekkür ettiğini belirten Büyükekşi, kampanyaya özellikle tüm kulüp yöneticilerini, oyuncuları, taraftarları davet etti.

Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'ndan "Türk milletinin birlik ve beraberliğini" vurgulayan bir bölümü okuyan Büyükekşi, sözlerini, "Bizler, her zaman bu bilinci koruyarak, büyük Atatürk'ün dediği gibi birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğü yenecek karakterdeyiz ve bunu her zaman sergileriz." diyerek noktaladı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630994847015239682

VOLKAN DEMİREL: "YAPMAMIZ GEREKEN BELLİ"

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Türk bayrağı altındaki herkesin yardım kampanyalarına destek vermesini rica ederek, "Hatay'da bulunduğum sürede 100 kişi tanıdıysam, neredeyse yarısını kaybettim. Kalanlar da geleceğini kaybetti. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi. Bu saatten sonra söz bir tarafa, yapılacaklar bir tarafa. Futbolun paydaşları burada, yapmamız gereken belli. Ne yazık ki şu anda oradaki sorunlar devam ediyor. Ben yaşadığımı bilirim, bunu bilerek herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630993478409756674

GÖKHAN ZAN: "BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

Antrenör Gökhan Zan ise 100 yılın felaketini yaşadıklarını ve artık geleceğe bakmak gerektiğini belirterek, şunları aktardı: "100 yılın felaketini yaşadık. 1,5 dakika içinde vedalaşamıyorsunuz. Aileniz, dostlarınız, komşularınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz ve ruhunuz yok oluyor. Bizim bunları tekrar inşa etmemiz lazım. Yeni nesillere yeni bir Antakya oluşturmamız gerekiyor. Hatay sadece Atatürk'ün değil, hepimizin şahsi meselesidir. Hatay daha önce de deprem yaşadı ve her zaman ayağa kalkarak önüne baktı. Bundan sonra yapılacak yardımların sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum. Türk milletine bu birlik ve beraberlik için teşekkür ediyorum. Bize insanlığın ölmediğini gösterdiler. Tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Birlikte güçlüyüz, bu yardımlarla daha da güçlü olacağız."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630993861941100558

Ali Koç: "Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Gurur, eşi benzeri görülmemiş olan birliktelik. Bu dayanışmanın eşi benzeri görülmemiş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan ders almayı ve dünyanın en güzel ülkesi olan vatanımızı geleceğe yakışır bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki tüm ülkede farkındalık ve dönüşüm başlayacaktır. Şimdi önceliğimiz afet bölgesindeki insanların ihtiyaçlarını gidermek. İnşallah hem Gaziantep hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek."

Ali Koç: "Fenerbahçe ailesi olarak, 1000 konteyner bağışlamak üzere para topladık."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630995021355786240

Göksel Gümüşdağ: "Bu birlikteliğin dünyada örneği yok. Hepimizin desteğiyle yaralar sarılacak. Başakşehir olarak desteğimizi her zaman sürdürüyoruz. Başakşehir olarak 2 milyon TL daha bağışlıyoruz."

Alexandru Maxim: "Bu tür facialar insanların duygularını saklamasını engeller. Çok acı şeyler yaşandı. Ama Türk insanın kalbi çok büyük. Bu birlikteliği gördüğüm zaman çok duygulandım. Herkesin yardım için bir anda sıraya girmesi çok ama çok önemli."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630997593076498452

Fatih Terim: "Hepimizin bu zor günlerinde birkaç şeye değinmek istiyorum. Bu ülkeye borcumuz var. Sıkıntılı, zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik. Hiç kuşku yok ki, bugün her zamankinden daha çok bilime, emeğe ve vizyona ihtiyacımız var. Sporun nasıl bir birleştirici gücü olduğunu yaşayan, bilen biriyim. Gençlerin ve çocukların, sporla nasıl değiştiğini 50 seneye yakın olan futbol hayatımda çok yakından gördüm. Afet bölgesindeki gençlerimiz ve çocuklarımız için bir şeyler düşünmek zorundayız. TFF'nin başkanlığında, tüm devlet kurumları dahil olmak üzere, akademisyen ve Türkiye'nin köklü üniversiteleriyle birlikte; BESYÖ ve spor bilimleri okuyan öğrencilerin stajlarını deprem bölgesinde, bizimle yapması taraftarıyım. Bu iş için mücadele etmeye her saniye hazırız. Sporun ve futbolun birleştirici gücünü sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugün değil her gün mücadele etmeliyiz"

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631009252218228743

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak: "Biz ligden çekilmedik. Takdir edenler de oldu, eleştirenler de. Evet bizim için de çok zor ama bölge insanı için bunu yapacağız. Futbolcularımız tedirgin olmasınlar diye, bir konteyner mahalle de yapıyoruz. Bundan sonra iç sahada oynayacağımız maçların gelirlerini ve 10 Milyon TL daha bağışlayacağız."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631005763790405673

Altay Bayındır: "Elif Elmas aradı beni Napoli'den. Takım arkadaşlarıyla birlikte 100 bin euro bağışta bulundu."

Dursun Özbek: "Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay'ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor. Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum. Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı. Biz Galatasaray olarak hep diyoruz ki 'Bizim 30 milyon taraftarımız var.' her taraftardan 10 lira alsak tamamlayabiliriz. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631010164839964672

Jorge Jesus: "Türk insanının şu anda paylaştığı duyguları ben de paylaşıyorum. Gerçekten bu trajedi, asrın felaketi. Büyük Türk Milleti'nin ayağa kalktığını gördüm. Birlik olmaları çok güzeldi. Çok insan hayatını kaybetti. Ama artık geleceği ve ne yapacağımızı düşünmemiz lazım. Türk insanını, büyük dayanışma ve birlik içinde gördüm. Bunun için tebrik ediyorum. Kayıpları geri getiremeyiz ama gelecek için çok iyi şeyler yapabiliriz."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631019166755876865

PSG BAŞKANINDAN DEV BAĞIŞ

Paris Saint-Germain Kulübü ve beIN Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Tüm kalbimizle sizin acınızı paylaşıyoruz. Sizinle birlikte olmak bizim görevimiz." dedi.

Nasser Al-Khelaifi, futbol ailesi tarafından Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören vatandaşlar için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda düzenlenen "Omuz Omuza" yardım kampanyasına telefonla bağlandı.

Depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunan Nasser Al-Khelaifi, "Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya devam ediyoruz. Çok büyük kayıplar var. Bu kampanyayla ne kadar büyük bir yardım yaptığınızı saygıyla izliyorum. Sizi ailemiz olarak görüyoruz. Sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah çok daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Sizinle birlikteyiz, dualarımız sizinle."

Bu arada Nasser Al-Khelaifi'nin başkanlığını yaptığı kurumların kampanyaya yaklaşık 50 milyon lira bağışta bulunduğu açıklandı.

Ahmet Nur Çebi: "Çocuklar hep gülsün diye başladık. Gelecek onların. Bu çocukların okuması gerekiyor. Beşiktaş olarak 6 adet okul yaptıracağız."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1631028587800276994

KYLİAN MBAPPE YAYINA BAĞLANDI

Kampanya için programa bağlanan Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de şunları kaydetti: "Çok büyük bir trajedi yaşandı. Nelerin yaşandığını tahmin etmekte bile zorlanıyorum. Futbol camiası bir araya gelerek Türkiye'ye destek verecektir. Ben de bunun bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çocukların hayalleri benim için çok önemli. İmkanlarımı onlara yardımcı olmak için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak."

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1630989448878907392

Fransız futbolcu ayrıca, sosyal medya hesabından Türk bayrağının da bulunduğu bir paylaşım yaptı.

https://twitter.com/KMbappe/status/1630989378196500480

LİVAKOVİC FORMASINI VE ELDİVENLERİNİ BAĞIŞLADI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok şehirde yıkıcı hasarlara sebebiyet veren depremlerden etkilenen vatandaşlar için yardım çalışmaları devam ediyor. Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) başlattığı “Omuz Omuza” kampanyasına katılanlar arasına da Hırvatistan Milli Takımı'nın kalecisi Dominik Livakovic oldu.

Hırvat kaleci FIFA Dünya Kupası’nda Brezilya’ya karşı penaltılarda giydiği formasını ve eldivenini depremzedelere bağışladığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Livakovic, paylaştığı destek mesajı paylaşımında, “Sevgili arkadaşlar. Türkiye’de meydan gelen depremlerden çok etkilendim ve üzgünüm. Türk halkı zor zamanlardan geçiyor. Büyük futbol ailesi olarak birleşelim ve destekleyelim. Türk halkına duyduğum sempatinin bir göstergesi olarak Dünya Kupası’nda giydiğim formamı ve eldivenlerimi bağışlıyorum. Bu zor zamanları birlikte aşacağız. Dualarım sizinle. Türkiye için omuz omuza” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber | AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...