Tgrt Haber

Tadic attı Kanarya zirveye uçtu! Maç sonucu: Fenerbahçe 2-1 Fatih Karagümrük

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
26 Kasım 2023 20:50 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 21:17
Tadic attı Kanarya zirveye uçtu! Maç sonucu: Fenerbahçe 2-1 Fatih Karagümrük
Süper Lig,Fenerbahçe,Fatih Karagümrük

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük'ü 1-0 geriye düştüğü maçta Tadic'in golleriyle 2-1 yenerek hata yapmadı ve liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri aldı. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Kanarya, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Tadic'in golleriyle 2-1 kazanarak hata yapmadı ve liderlik koltuğunu geri aldı.

Karagümrük'ün tek sayısını Can Keleş kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 34 yaptı ve averajla Galatasaray'dan liderlik koltuğunu geri aldı. Karagümrük ise 14 puanla 13. sırada kaldı.

İSMAİL KARTAL'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Adana Demirspor maçına göre ilk 11'inde 1'i zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlayan oyuncularından Bright Osayi-Samuel'i cezası, Miha Zajc'ı ise hafif sakatlığı nedeniyle kadroya almadı.

62 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin yerine ise Mert Müldür ve cezası biten İsmail Yüksek'i görevlendirdi.

VavaCars Fatih Karagümrük karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Kartal, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Samet Akaydın, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'ndan kurdu. Orta alanda İsmail Yüksek-Miguel Crespo ikilisini görevlendiren deneyimli teknik adam, hücum hattında ise İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic'i bozmadı. Kartal, gol yollarında da Edin Dzeko'ya güvendi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Yusuf Kocatürk, Necat Aydın, Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder, Emre Mor, Ryan Kent, Joshua King, Umut Nayir ve Michy Batshuayi ise kulübede forma bekledi.

KANARYA'DA 7 EKSİK

Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 7 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde cezalı Bright Osayi-Samuel'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş ve Miha Zajc önemli müsabakada yer alamadı.

Bu isimlerin yanı sıra sakatlıklarını atlatan ancak henüz hazır olmayan Fred Rodrigues ile Alexander Djiku da kadroya alınmadı.

MERT MÜLDÜR LİGDE İLK KEZ

Fenerbahçe'nin milli bek oyuncusu Mert Müldür, bu sezon ligde ilk kez bir maça ilk 11'de başlayacak.

Sarı-lacivertlilerle bu sezon ilk 11'de tek maçına UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Twente karşısında çıkan Mert, grup aşamasında ise kadroya yazılmamıştı.

Ligde bu sezon 6 maçta sonradan oyuna dahil olarak kısa süreler alan 24 yaşındaki oyuncu, ligde ilk kez 11 heyecanı yaşayacak.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını VavaCars Fatih Karagümrük maçında da yalnız bırakmadı.

Sezon başından beri tribünlerin tamamını dolduran sarı-lacivertliler, soğuk havaya rağmen fire vermedi.

Maç öncesinde oyuncularını tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada maçtaki ilk tehlike Fatih Karagümrük kalesinde yaşandı. İrfan Can Kahveci'nin baskısı sonrasında topu kapan İsmail Yüksek, soldan ceza sahasına giren Szymanski'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

24. dakikada Oosterwolde'nin ceza sahasına gönderdiği uzun pasta Dzeko, ceza yayı üzerindeki Szymanski'ye indirdi. Bu futbolcu düzeltip sert bir şut çıkardı ancak meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

34. dakikada Tadic'le verkaç yaparak ceza yayı önüne gelen Szymanski'nin plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

35. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinden kazanılan serbest vuruşta topun başına Szymanski geçti. Bu futbolcunun sert şutunda üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

39. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Güven Yalçın'ın 2 kişiyi geçip verdiği pasta topla buluşan Mendes, soldan hareketlenen Can Keleş'i gördü. Çaprazdan ceza sahasına giren bu futbolcu kaleci Livakovic'i geçip vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kale çizgisi üzerindeki Ferdi'nin bacaklarının arasından geçerek ağlarla buluştu: 0-1.

Mücadelenin ilk yarısı VavaCars Fatih Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

47. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Crespo'nun soldan ceza sahasına gönderdiği ortaya yükselen İrfan Can Kahveci'ye Dituro'nun müdahalesi sonrasında hakem Arka Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.

48. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Tadic geçti. Bu futbolcu köşeye sert bir vuruşla skora eşitlik getirdi: 1-1.

49. dakikada bu kez Fatih Karagümrük etkili geldi. Sağ tarafta topla buluşan Eysseric, ceza sahası içindeki Güven Yalçın'a pasını aktardı. Bu futbolcunun penaltı noktası üzerinden sert şutunda kaleci Livakovic uzanarak gole engel oldu.

58. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Orta sahada topu kapan İrfan Can Kahveci ceza sahası önüne gelip sağdan atağa katılan Szymanski'yi topla buluşturdu. Son çizgiye inen bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği ortada Tadic meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 2-1.

Mücadele Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...