Tgrt Haber

TFF'den Süper Kupa açıklaması: Ali Koç iddiasına yalanlama geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
29 Kasım 2023 13:57 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 14:08
TFF'den Süper Kupa açıklaması: Ali Koç iddiasına yalanlama geldi
TFF,Galatasaray,Fenerbahçe,Süper Kupa,Ali Koç

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinin Ali Koç'un isteği üzerine Suudi Arabistan'da oynatılacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Ali Koç iddialarının gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını bildiren TFF, "Proje ve yetki tamamen bize ait" ifadesini kullandı.

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında  29 Aralık Cuma günü oynanacak Süper Kupa finaliyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Sarı kırmızılı camianın final maçını yurt dışı yerine Türkiye'de oynama teklifini reddeden Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) dev maçla yeni bir açıklama geldi.

Federasyon, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ait olduğu iddialarını yalanladı. TFF, söz konusu kararın kendileri tarafından alındığını vurguladı.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"GERÇEKLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOK"

"29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda TSİ 20.45'te oynanacağını ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu TV kanallarından ATV'de canlı olarak yayınlanacağını daha önce duyurduğumuz, organizasyon yetkisi federasyonumuza ait olan Turkcell Süper Kupa müsabakasının Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç'a ait olduğu iddiasının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

TFF olarak Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla çok önemli projeler üzerinde çalıştığımızı daha önce de ifade etmiştik.

Bu vizyonla tekrar altını çizerek hatırlatmak isteriz ki kulüplerimize gelir getirmesi amacıyla Turkcell Süper Kupa'nın yurt dışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonuna aittir."

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...