Tgrt Haber

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde devrim gibi karar: Final Four geliyor

28 Nisan 2022 18:26 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 18:31
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde devrim gibi karar: Final Four geliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde basketboldaki gibi Final Four sistemine geçiliyor... Devler Ligi'nde yarı finalden itibaren çift maç eleme usulü artık tarihe karışacak.

UEFA, Şampiyonlar Ligi formatında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bir süredir kulislerde yüksek sesle konuşulan "Basketboldaki gibi dörtlü final oynansın" fikri hayata geçiyor...

İngiltere'nin The Times gazetesinin özel haberine göre; Devler Ligi'nde yarı finalden itibaren çift maç eleme usulü tarihe karışacak. Yarı finale kalan dört takım, önceden belirlenen bir şehir ve stadyumda "Final Four" oynayacak. Tek maç eleme usulüyle oynanacak yarı finalin ardından kazanan takımlar finale yükselecek ve galip gelen Şampiyonlar Ligi'nin sahibi olacak.

CEFERİN DESTEKLİYOR

Avrupa futbolunun patronu Aleksander Ceferin'in, bir süre önce turnuvanın cazibesini ve televizyon gelirlerini artırmak için bazı değişikliklere gidilebileceği sinyalleri vermişti. UEFA Başkanı'yla birlikte Real Madrid, Barcelona, PSG ve Juventus başta olmak üzere futbolun devleri Final Four fikrini destekliyor.

FİNAL FOUR NASIL OLACAK?

Değişiklik gerçekleşirse Şampiyonlar Ligi'nde çift ayaklı oynanan yarı final turu tarihe karışacak.

Turnuvada çeyrek finalin ardından yoluna devam eden 4 takım, daha önce belirlenen şehirde Final Four oynayacak. Tek maç eleme usulüyle oynanancak yarı finalin ardından kazanan takımlar finale yükselecek ve galip gelen Şampiyonlar Ligi'nin sahibi olacak.

UEFA bu yöntemle turnuvanın cazibesini artırmayı ve hem ticari hem de televizyon gelirlerinin yükselmesini bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...