Tgrt Haber

Valerien Ismael'in kaderi derbiye bağlı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fotomaç
20 Eylül 2022 07:42 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 09:24
Valerien Ismael'in kaderi derbiye bağlı
Beşiktaş,,Valerien Ismael

Beşiktaş haberler: Siyah-beyazlılar, üst üste yaşanan puan kayıplarına Fransız teknik adam Valerien Ismael’in oyuncu tercihleri ve değişikliklerin neden olduğu görüşünde... Son 2 maçta 5 puan kaybederek liderlikten 4. sıraya gerileyen Beşiktaş’ta bu durumun, teknik direktör Valerien Ismael’in ‘yanlış’ değişikliklerden kaynaklandığı ifade ediliyor. Fenerbahçe derbisinden istenen sonuç alınamadığı takdirde deneyimli hocanın koltuğu ciddi anlamda sallanacak.

Beşiktaş'ta üst üste yaşanan puan kayıplarının 1 numaralı sorumlusu olarak teknik direktör Valerien Ismael gösteriliyor. Son 2 maçta 5 puan kaybederek liderlikten 4. sıraya inen Beşiktaş'ta bu durumun, teknik direktör İsmael'in 'yanlış' oyuncu değişikliklerinden kaynaklandığı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Genç hocaya ciddi şekilde eleştiriler var.

Bu sezon Avrupa kupalarında yer almayan Beşiktaş'ın kendi sahasında Başakşehir'e yenilmesi, ardından da İstanbulspor'la berabere kalmasının ardından şimdi tüm gözler önümüzdeki hafta oynanacak kritik Fenerbahçe derbisine çevrildi.

YA TAMAM, YA DEVAM

Siyah-beyazlıların, 2 Ekim Pazar akşamı Vodafone Park'taki derbide Fenerbahçe'ye de mağlup olması halinde Valerien İsmael'in koltuğu ciddi biçimde sallanmaya başlayacağı ifade ediliyor. Beşiktaş yönetimi, olası bir mağlubiyet durumunda Fransız hocanın durumunu masaya yatırarak, 'devam' ya da 'tamam' diyecek.

Özellikle son iki haftada sadece 1 puan alınırken; hem ortaya konan futbol hem de saha içindeki oyuncu tercihleri nedeniyle sert eleştirilere maruz kalan İsmael'in, derbide yaşanacak olası bir puan kaybında geleceğinin masaya yatırılacağı öğrenildi.

Beşiktaş'ta Şenol Güneş iddiaları da Ismael'in koltuğunun sallanmasıyla ortaya atılmaya başladı.

7 HAFTA İÇİNDE NELER YAŞANDI? 

ROSİER ŞOKU!

Valerien İsmael cezası yüzünden tribünden izlediği İstanbulspor maçındaki tercihleriyle de herkesi şoke etti. Devre sonunda N'Koudou'yu kenara çeken İsmael, Tayyip'in sakatlanması üzerine 51'de Rosier'i de oyundan alarak, Welinton ile Tayfur'u sahaya sürdü. Rosier adeta neye uğradığını şaşırırken, tüm dengesi bozulan Beşiktaş skor üstünlüğünü koruyamadı ve çok değerli 2 puan daha bıraktı.

GOL ATANLAR DIŞARI!

İlk maçta Kayserispor'u, Ghezzal'ın 90+6'da attığı golle 1-0 yenen Beşiktaş ikinci hafta Alanyaspor'a takıldı. Kartal, 31'inci dakikada 3-0 öne geçerken 10 kişi kaldı ve Alanya'nın devre biterken attığı gol İsmael'e panik yaptırdı.

Fransız hoca ilk yarıda gol atan N'Koudou, Salih ve Ghezzal'ı oyundan alarak Necip, Montero ve Boyd'u sahaya sürdü. Beşiktaş ikinci yarıda adeta sahadan silinirken, 2 gol daha bulan Alanyaspor maçı 3-3'lük skorla noktaladı.

30 SANİYE CENK

Beşiktaş 3. hafta evinde Karagümrük'ü 4-1 yendi. Alanya'da yaptığı değişiklikler yüzünden eleştiri yağmuruna tutulan Valerien İsmael bu kez son saniyeleri bekledi. Cenk Tosun, Weghorst'un yerine oyuna girdiğinde dakikalar 90+3'ü gösteriyordu ve müsabaka bu değişiklikten 30 saniye sonra bitti. Bir hayli öfkelenen tecrübeli forvet Cenk Tosun, kutlama için sahada kalmayıp doğrudan soyunma odasına gitti.

MULEKA-NECİP KARARI

Sivasspor ve A.Gücü maçlarını kayıpsız geçenek liderlik koltuğuna yerleşen Beşiktaş, 6. hafta evinde Medipol Başakşehir'e kaybetti. Valerien İsmael'in maç golsüz devam ederken 57'de Muleka'nın yerine Redmond'u sahaya sürmesi tepki topladı. Fransız hoca, Traore'nin golünde hata yapan Necip'i de hemen oyundan aldı. Öfkesine hakim olamayan Necip kenara geldikten sonra buz kovasını tekmeledi.

ISMAEL, ALMANYA'YA GİTTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien İsmael, İstanbulspor ile oynanan ve 2-2 sona eren maçın ardından takıma 3 gün izin verdi. Siyah-beyazlıların teknik patronu bu iznin herkesin toparlanması adına bir fırsat olacağını düşünüyor. Bu arada Fransız çalıştırıcı da aynı dönemde ailesinin yanına Almanya'ya gitti. Daha önce de ailenin önemine dikkati çeken İsmael'in, baskı altında olduğu bu dönemde kendisini daha iyi hissetmek için bu tercihi yaptığı konuşuluyor. Siyahbeyazlılar yarın saat 17.00'de gerçekleştireceği antrenmanla derbi mesaisine başlamış olacak.

ÜÇLÜ SAVUNMADAN GERİ ADIM

Beşiktaş'ta üçlü savunma oynatma vaadiyle gelen ve bu sistemin 'uzmanlık alanı' olduğunun altını çizen teknik direktör Valerien İsmael, yaz kampında alınan kötü sonuçların ardından geri adım attı. Öyle ki tepkilerden çekinen İsmael'e yönetimin telkinde bulunduğu iddia edilmişti.

Sezonun ilk 5 haftasında 4 galibiyet, 1 beraberlik alan Valerien İsmael yönetimindeki Kartallar, son iki maçta üst üste kayıplar yaşayınca fatura şimdiden Fransız hocaya çıktı bile...

Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...