Tgrt Haber

1 Mayıs provokatörleri hakkında yeni gelişme: 12 şüpheliye tutuklama talebi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 May 2024 16:10 - Güncelleme : 06 May 2024 16:11
1 Mayıs provokatörleri hakkında yeni gelişme: 12 şüpheliye tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polise mukavemet gösteren 12 şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kısıtlama tedbirlerine rağmen Taksim'e yürümeye çalışan provokatörler, polislere mukavemet göstermişti.

Çıkan olayların ardından tespit edilen şüpheliler tek tek gözaltına alındılar. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Şüphelilerden; 38’i, ’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet’, ’terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’kamu görevlisine direnme’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 27 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

1 Mayıs provokatörleri hakkında yeni gelişme: 12 şüpheliye tutuklama talebi - 1. Resim

12 ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Soruşturma çerçevesinde aynı suçları işledikleri belirlenen 12 şüpheli daha kimliklerinin tespit edilmesinin ardından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 12 şüpheli, burada Savcılığa ifade verdi. Savcılık işlemleri de biten 12 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...