Tgrt Haber

28 Şubat davası: Cezası kesinleşen paşalar tutuklanıyor

20 Ağustos 2021 13:51
28 Şubat davası: Cezası kesinleşen paşalar tutuklanıyor
28 şubat davası,ceza,çevik bir,çetin doğan

28 Şubat davasında haklarında müebbet hapis cezası verilen 14 sanık için yakalama kararı çıkarıldı. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan sanıklarının bulundukları şehirlerde tutuklanarak cezaevine gönderilme işlemleri devam ediyor. Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan Bodrum’da teslim oldu.

8 yıl süren 28 Şubat davası sonlandı. 28 Şubat’ın kudretli komutanlarının infazı kesinleşti. Genelkurmay Başkanlığından rütbelerinin sökülmesi istendi ve yakalamalar başladı. 28 Şubat döneminin Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Çetin Doğan hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından bodrum adliyesine gelerek teslim oldu.

MÜEBBET ALAN PAŞALAR

28 Şubat Post Modern Darbesiyle ilgili davaya bakan Ankara 5'inci ağır ceza mahkemesi 14 kişiyi hükümeti devirmek suçlamasıyla müebbet hapse çarptırmıştı. Yargıtay 16'ncı ceza dairesince onanan kararı yerel mahkeme infaz savcılığına gönderdi. İnfaz savcılığı infaza engel bir durum olmadığına karar verdi. Savcılık Genelkurmay Eski 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir, Eski Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Çetin Doğan, Sincan’da tankları yürüten Erol Özkasnak ile birlikte Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında yakalama kararı çıkardı.

ÇETİN DOĞAN BODRUM'DA TESLİM OLDU

Gelişme üzerine 14 sanığın avukatları savcılığa infaz erteleme talebinde bulundu. Ancak talep reddedildi. Bunun üzerine Çetin Doğan, Bodrum Adliyesine giderek teslim oldu. Doğan, daha sonra Muğla Kapalı Ceza Evine gönderildi. Erol Özkasnak, Yıldırım Türker, Fevzi Türkeri ve Cevat Temel Özkaynak ise Ankara’daki evlerinden polis tarafından alındı. Eski paşalardan Çevik Bir ise Bodrum’dan İstanbul’a giderken yakalandı.

28 Şubat davası: Cezası kesinleşen paşalar tutuklanıyor

14 sanığın tamamı yakalama işlemlerinin ardından ceza evine konulacak. Ancak sanıkların avukatları 80 yaşın üzerindeki eski paşaların sağlık durumlarını gerekçe göstererek infazın ertelenmesini talep ediyor. Bu kapsamda sanıklar daha sonra Adli Tıp'a sevk edilecekler. Sağlık durumlarının elverişli olmadığına dair bir tespit yapılırsa infazları ertelenebilecek.

GENELKURMAY'A "RÜTBELERİNİ SÖKÜN" YAZISI

Öte yandan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Genelkurmay Başkanlığına yazı gönderdi. Haklarında hüküm verilen 14 sanığın rütbelerinin sökülmesini istedi.

28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanıktan biri olan emekli general İdris Koralp, Bakırköy Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALAN 28 ŞUBAT PAŞALARI

-ÇEVİK BİR
-ÇETİN DOĞAN
-EROL ÖZKASNAK
-AHMET ÇÖREKÇİ
-AYDAN EROL
-CEVAT TEMEL ÖZKAYNAK
-ÇETİN SANER
-FEVZİ TÜRKERİ
-HAKKI KILINÇ
-İDRİS KORALP
-İLHAN KILIÇ
-KENAN DENİZ
-VURAL AVAR
-YILDIRIM TÜRKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...