Tgrt Haber

4 kentte göçmen kaçakçılarına operasyon! 164 göçmen ve 8 organizatör yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2023 09:42 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 09:51
4 kentte göçmen kaçakçılarına operasyon! 164 göçmen ve 8 organizatör yakalandı
,kaçak

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele sürüyor. Çanakkale, Muğla, Aydın ve Van’da düzenlenen başarılı operasyonlarda 164 düzensiz göçmen ve 8 organizatör yakalandı.

Jandarma ve polisin göçmen kaçakçılığıyla mücadelesi devam ediyor. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içinde 35 kaçak göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. “Sahil Güvenlik botları ‘TCSG-6’ ve ‘TCSG-905’ tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki 35 kaçak göçmen kurtarıldı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

9 KAÇAK GÖÇMEN VE 2 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ayvacık ilçesinde düzenlenen kaçak göçmen operasyonunda Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak göçmen ve organizatörler göz açtırmıyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvacık ilçesi Körüktaşı Köyü Kestanbol Kaplıcaları mevkiinde kaçak göçmen operasyonu düzenlendi. Operasyonda 17 FP 673 plakalı bir araç içinde Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen ile organizatörler Ö.A. ve R.T. yakalandı. Araç el konularak yedi emin otoparkına çekildi. Gözaltına alınan organizatörler organizatörler Ö.A. Ve R.T’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Yakalanan 9 kaçak göçmen ise jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecek.

Göçmen kaçakçılarına geçit yok.

3 İNSAN TACİRİ TUTUKLANDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir grup düzensiz göçmeni yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na kaçırma hazırlığı içerisinde olan organizatörler polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan insan tacirleri sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Davutlar Mahallesi'nde rutin devriye görevini yapan Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, dün gece saat 04.00 sıralarında Nazilli Sitesi'nde şüpheli bir transit aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada göçmen kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen bir adet şişirilmemiş lastik bot ve bota ait motor ele geçirildi. Araçtaki şüpheliler Ç.Ö., C.A., O.S. ve R.İ. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DATÇA’DA 2 GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI, 27 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla’nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 27 düzensiz göçmen kurtarılırken, 15 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Öğle saatlerinde lastik ve can salı içinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunduğu bilgisini alan sahil güvenlik ekipler bölgeye kurtarma botları gönderdi. Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 27 düzensiz göçmen kurtarıldı. Gece saatlerinde ise yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına lastik bot ile geçmeye çalışan düzensiz göçmenler bulunduğu bilgisini alan sahil güvenlik ekipleri hareket halindeki lastik bot durduruldu. Lastik bot içinde 15 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçaklığı şüphelisi yakalandı.

Yurt geneli yapılan operasyonlarda çok sayıda göçmen ve organizatör yakalandı.

MARMARİS’TE 39 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunanistan sahil güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 39 düzensiz göçmen kurtarıldı. Marmaris açıklarında lastik bot içinde çok sayıda düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan sahil güvenlik ekipleri bölgeye kurtarma botu sevk eti. Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 39 düzensiz göçmen kurtarıldı.

VAN’DA 54 GÖÇMEN YAKALANDI

Van'ın Tuşba ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 3'ü kadın ve 5'i çocuk olmak üzere toplam 54 göçmen yakalanırken, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı. Van valiliğinden yapılan açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığınca Tuşba ilçesinde çok sayıda göçmenin barındırıldığına dair istihbarı bilgi alınması üzerine Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 19 Ekim 2023 tarihinde belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sonucunda; Afganistan uyruklu 46 erkek, 3 kadın ve 5 çocuk olmak üzere toplam 54 göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenleri sevk ve organize ederek barınma sağladığı tespit edilen Ö.K. (41), aynı gün tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Van İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için “Huzurunuz, Mutluluğumuzdur” parolası ile çalışmalarımız artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...