Tgrt Haber

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi

19 Haziran 2021 18:22
5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi
5 milyon doz Sinovac aşısı,Türkiye,aşı

Sağlık Bakanlığı, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz Sinovac aşısının bugün Türkiye'ye ulaştığını bildirdi.

Türkiye’de aşılama çalışmaları son sürat devam ederken aşı sevkiyatı da tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaklaşık nüfusun 3 katı kadar aşı imzalandığını duyurmuştu. Bakan Koca’nın açıklaması sonrası aşı sevkiyatı da hızla devam ediyor. Çin ile yapılan anlaşma gereği 2 seferde toplamda 100 milyon doza karşılık gelen bir anlaşma imzalandı.

10 GÜNDE 8 MİLYON DOZ SINOVAC AŞISI GELDİ

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatının tamamlandığını, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz aşının sabah saat 06.00'da İstanbul'a ulaştığını bildirdi. Yeni gelen 5 milyon dozluk sevkiyat ile beraber 10 günde toplam 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye ulaştı. Aşı yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından kullanıma sunulacak.

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...