Tgrt Haber

'500 bin Filistinlinin Türkiye'ye geleceği' iddiasına Cumhurbaşkanlığından açıklama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 13:55 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 14:03
'500 bin Filistinlinin Türkiye'ye geleceği' iddiasına Cumhurbaşkanlığından açıklama
filistin,göç

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalışan yaklaşık 500 bin Filistinlinin Türkiye'ye göç edeceğiyle ilgili iddialara Cumhurbaşkanlığından cevap geldi.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların 11'inci gününde bilanço her geçen saat ağırlaşıyor. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 299'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı duyuruldu. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 837 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

2 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze şeridine yönelik saldırılar nedeniyle binlerce sivil bölgeden uzaklaşıyor. Ablukaya alınan bölgeyi terk eden Filistinlilerle ilgili bazı yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddialara Cumhurbaşkanlığından cevap geldi.

'500 BİN FİLİSTİNLİ TÜRKİYE'YE GELECEK' HABERİNE YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan "500 bin Filistinlinin Türkiye'ye alınması söz konusu, hazırlıklar yapılıyor" iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, "500 bin Filistinlinin Türkiye'ye alınması söz konusu, hazırlıklar yapılıyor' iddiası doğru değildir. Herhangi bir kurumda böyle bir hazırlık söz konusu olmayıp, iddialar tamamen asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

İSRAİLLİLERİN TÜRKİYE'YE SIĞINDIĞI İDDİASI

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin dün yayımladığı Dezenformasyon Bülteni'nin 94. sayısında, çatışma bölgesinden kaçan yüzlerce İsraillilerin Türkiye'ye geldiği yönündeki iddialara da yer verildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Savaştan kaçan bin 671 İsrailli sığınmacı gemi ile Alanya’ya geldi" iddiasının doğru olmadığının aktarıldığı bültende, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya ve Alanya bölgesine farklı ülkelerin vatandaşlarını taşıyan kruvaziyer gemileri sık sık gelmektedir. Bahse konu görüntülerde, 6 Ekim tarihinde Alanya'ya gelen bir kruvaziyer gemisinden inen turistler görülmektedir.Rutin bir turistik seyahat sırasında kaydedilen görüntülerin, İsrail-Filistin gerginliği ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...