Tgrt Haber

"55 milyon dolar" eleştirilerine Türkiye Uzay Ajansı'ndan cevap: Seçil Erzan örneği

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TV 100
21 Ocak 2024 13:17 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 13:18
"55 milyon dolar" eleştirilerine Türkiye Uzay Ajansı'ndan cevap: Seçil Erzan örneği
seçil erzan,dolandırıcılık,uzay,alper gezeravcı

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için 55 milyon dolar ödenmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Seçil Erzan'ın futboldaki fon vurgununu hatırlatarak, "Sahtekarlık operasyonunda bundan daha fazlası çalındı" dedi. 

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun 55 milyon dolarlık maliyeti spekülasyonlara neden olmuştu. Bazı kesimler tarafından yüksek bulunan bu meblağa yönelik eleştirilere Türkiye Uzay Ajansı Kurucu Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'dan cevap geldi.

türkiye uzay ajansı

TV100'de canlı yayın konuğu olan Yıldırım, harcanan betçenin uzay çalışmaları için büyük bir rakam olmadığını söyledi.

alper gezeravcı

"ÖĞRENEREK İLERLEYECEĞİZ"

"Keşke kendi roketimizle gitseydik" gibi eleştiriler duyduğunu ifade eden Yıldırım "Tabii bunu ben de arzu ederim ama bu bir süreçtir. 70 senedir uzayda bu çalışmaları yapan ülkelerin kurduğu sistemler bunlar. Bu konuda maalesef geç başladık. Geriden deliyoruz bu bir gerçek ama arayı kapatmak için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bu bir süreçtir, öğrenerek ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

uzay yolculuğu

"BUNDAN ÇOK DAHA FAZLASI ÇALINDI"

55 milyon dolarlık bütçeyi Banka Müdürü Seçil Erzan'ın baş sanığı olduğu futbolda fon dolandırıcılığı davasıyla kıyaslayan Yıldırım, "Bir yazarımız yazmış geçen gün makalesinde yazmış, çok hoşuma gitti. Türkiye'de sahtekarlık operasyonunda; ki futbolcuların da karıştığı bir şeydi, 'Bundan çok daha fazlası çalındı' dedi. Böyle bir rakam bu. Türkiye'deki birçok insanın hesabında duran bir rakam" dedi.

"DEVLET İÇİN BÜYÜK RAKAMLAR DEĞİL"

"Bunlar devlet için büyük rakamlar değil" diyen Yıldırım sözlerini şeyle noktaladı: "Hele hele böyle projeler için hiçbir şey değil. Elbette öncelikler vardır. Buna şüphe yok. Öncelikler çerçevesinde uzaya da bir miktar ayrılacaktır. Ama 'uzaya gitmeyelim onun yerine yol yapalım hastane yapalım' doğru değil."

 

Kaynak: TV 100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sencer BULUT 23 Ocak 2024 14:34

aynen 55 milyon dolar hicbirsey değil devlet için bu sayede bi 10 yıl sonra kendi roketlerimzle uzaya hidedegz inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...