Tgrt Haber

56 ilde tefecilere dev operasyon! 147 kişi yakalandı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Şubat 2024 08:29 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 10:31
operasyon

56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine yapılan eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine yapılan eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

İşte Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı operasyonun ayrıntıları;

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya,  Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van,  Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere toplam 56 ilde eş zamanlı olarak “KAFES-49” operasyonları düzenlendi. 

Operasyonlarda şüphelilerin;

  • Tefecilik, 
  • Kamu Kurum ve Kuruşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık, 
  • Kişilere Karşı Nitelikli Dolandırıcılık, 
  • İhaleye Fesat Karıştırma, 
  • Parada Sahtecilik, 
  • Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, 
  • Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

SAKARYA’DAKİ OPERASYONLARDA 12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, 2’Sİ TUTUKLANDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde tefecilik yaptıkları iddiasıyla 12 şüphelinin adreslerine baskın düzenledi.

Yapılan aramalarda bazı dosyalara el konulurken, şüpheliler gözaltına alındı. İşlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i savcılıktan serbest bırakılırken 11’i mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden 7’si adli kontrol şartı ile serbest kalırken O.L. ve M.G. isimli şahıs tutuklandı. Diğer 2 şüphelide mahkemede tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...