Tgrt Haber

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar…Utanç davası ertelendi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
31 Mart 2023 07:27 - Güncelleme : 31 Mart 2023 13:01
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar…Utanç davası ertelendi
hiranur vakfı,dava,istismar

Son dakika haberi: Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar çıkmadı. Yusuf Ziya Gümüşel ile imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli hakkındaki dava 5 Haziran'a ertelendi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yı, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiası Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. ‘Utanç davası’ olarak anılan iğrenç olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İddianamede baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.

DAVA ERTELENDİ

30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmasını istedi. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığının davasının üçüncü duruşmasında kararın çıkması bekleniyordu, dava ertelendi. 

Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Ayrıca sanık tarafının getirmiş olduğu tanıklar mahkemede dinlendi. Ara kararını açıklayan mahkeme, davayı 5 Haziran'a erteledi.

Ayrıca tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şahin saricaalan 31 Mart 2023 09:54

İnşallah suçlu gereken cezayı alır

Sonraki Haber Yükleniyor...