Tgrt Haber

600 liralık mesafeye 3 bin 500 lira istedi! Taksimetre açmayan taksici polise takıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2023 09:44 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 10:16
taksi,,istanbul

Aracına aldığı turistlerden 3 bin 500 lira para isteyen taksici, 4 bin lira ceza ödedi. Fırsatçılık yapmayı planlarken polise takılan sürücü aracının bağlanmasına da engel olamadı.

İstanbul'da bir taksi şoförü aracına aldığı turistleri kazıklamak isterken çok büyük zarara uğradı. Hem aracını bağlatan uyanık taksici hem de büyük bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı.  

ÖNCE BAKIRKÖY, SONRA TAKSİM

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Mısırlı olduğu öğrenilen turistler, Halkalı’da bulunan bir alışveriş merkezinin (AVM) önünden Bakırköy’e taksi ile gittikten sonra aynı taksi ile Taksim’e geldi.

İddiaya göre, yolculukta taksi şoförü taksimetreyi açmadı ve kendilerinden 3 bin 500 lira tutarında bir ücret talep etti. Turistler çok yüksek olduğunu belirttikleri ücreti ödemek istemeyince taksi şoförüyle aralarında tartışma çıktı.

Turistlerin iddiasına göre taksici fiyatı önce 300 liraya ardından da 2000 liraya kadar düşse de turistler itirazlarını sürdürdü.  Bunun üzerine tartışmaya tanık olan vatandaşlar araya girerek durumu polis ekiplerine bildirdi.

600 LİRA TUTMASI GEREKİYORDU

Olay yerine gelen ve  tarafları dinleyen ekipler, taksicinin taksimetre açmadığını görünce yolun kaç para olması gerektiğini hesapladı. Yolun ücretini hesaplayan polis ekipleri müşterinin ödemesi gereken tutarın 3 bin 500 lira değil 600 lira olduğunu tespit etti. Mısırlı turistler taksiciden şikayetçi olmadı ve taksiciye 900 lira taksi ücreti ödedi. Turistlere çevirmen yardımıyla durumu anlatan polis ekipleri, taksiciye ise 4 bin 64 lira ceza yazarken aracını da bağladı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...