Tgrt Haber

İyiyim mesajını eliyle verdi! 18 yaşındaki Muhammed kurtarıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2023 08:06 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 13:17
adıyaman

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin ardından yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Adıyaman'dan umut dolu bir haber geldi. Ekipler 198. saatte 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'i kurtardı. Enkaz altından çıkan Muhammet 'iyiyim' mesajını eliyle verdi. Yapılan ilk müdahalelerin ardından depremzede genç hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Birçok binanın yıkıldığı binalarda kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Tüm Türkiye deprem bölgesinden gelecek bir canın daha kurtarıldığı haberini beklerken görevliler 198. saatte 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'i kurtardı. Muhammed, 198. saatle Türkiye'deki depremlerde enkazda en uzun süre kalan kişi oldu.

ADIYAMAN'DA 196. SAATTE ISI TESPİT EDİLDİ

Depremin ağır yıkıma yol açtığı Adıyaman'da çöken binalardan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Ekiplerin yaptığı ısı ve ses taramasında depremin 196. saatinde umutlandıran bir haber geldi. Yeni Mahalle, Abdul Musa Caddesi'nde çöken bir binada 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin ile iletişime geçildi. Ekipler enkaz altında kalan genç Muhammed'i kurtardı.

İyiyim mesajını eliyle verdi! 18 yaşındaki Muhammed kurtarıldı

Arama kurtarma ekip görevlilerinden biri Muhammed'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Ayrıca Muhammed'e enkaz altında serum takıldığı bilgisine ulaşıldı. Enkazdan çıkarıldığı an boyunluk takılan Muhammed ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.

"ET YEMEĞİ VE SU İSTEDİ"

Muhammed Cafer'i kurtaran ekipte bulunan Madenci Ercan Çömlek, “Zonguldak’tan geldik. Ülkemizin başı sağolsun. Sevinçliyiz, mutluyuz, söylenecek bir şey yok. Arkadaşımızı sağ salim aldık. Çok mutluyuz. Et yemeği istedi, su istedi, arkadaşa yemek borcumuz var" dedi.

İyiyim mesajını eliyle verdi! 18 yaşındaki Muhammed kurtarıldı

İHA MUHABİRİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ekiplerin 198. saatte kurtardığı 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'in kurtarılma anını canlı yayında anlatan İHA muhabiri Yasin Erdem gözyaşlarına boğuldu. Depremzede Çetin dışarı çıkarıldığında panik yaşamaması için kurtarma ekiplerinden alkış ya da kutlama yapmaması istenirken, ambulansın hastaneye gitmesinin ardından tüm ekipler birbirlerine sarılarak kutlama yaptı.

İyiyim mesajını eliyle verdi! 18 yaşındaki Muhammed kurtarıldı

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...