Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman Türkiye'ye geldi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
04 Mart 2022 18:03 - Güncelleme : 04 Mart 2022 23:22
Fotoğraf (İHA)

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşı görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

Fotoğraf (İHA)

Rusya-Ukrayna arasında masada henüz tarafların istediğini alamaması nedeniyle kriz devam ediyor. ABD ve AB ülkeleri Rusya'nın saldırılarına ilişkin peş peşe görüşme trafiğini gerçekleştiriyor.

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşı görüşmek üzere 4-11 Mart tarihleri arasında Türkiye, İspanya, Fas, Cezayir ve Mısır’da temaslarda bulunacak ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’in ilk durağı İstanbul oldu.

Tarifeli uçakla Washington’dan saat 16.00’da İstanbul Havalimanı’na gelen Sherman, pasaport kontrolünün ardından yurda giriş yaptığı sırada konsolosluk görevlileri tarafından karşılandı.

4 ÜLKEYİ ZİYARET EDECEK

ABD’li Bakan Yardımcısı daha sonra konaklayacağı otele gitmek üzere konsolosluğa ait araçlarla havalimanından ayrıldı. Türkiye ziyareti kapsamına İstanbul ve Ankara’da resmi temaslarda bulunacak olan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman daha sonra, İspanya, Fas, Cezayir ve Mısır’ı da gidecek.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman 4-5 Mart 2022 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirecektir. Söz konusu görüşmede, Türkiye-ABD ilişkileri ele alınacaktır. Ayrıca, Ukrayna’daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi öngörülmektedir” denilmişti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman Türkiye'ye geldi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ile görüşmek için Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne saat 19.30’da giriş yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, basına kapalı bir şekilde heyetler arası görüşmelerin gerçekleştirileceği öğrenildi.

İBRAHİM KALIN İLE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaklaşık 2 saatlik basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna’daki savaş başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Ukrayna’daki savaşın gidişatının yeni insani krizler doğurduğuna dikkat çekilirken, bu konuda duyulan derin endişe ve üzüntü dile getirildi. Uzaması halinde savaşın etkilerinin tüm bölge ve dünya için yıkıcı olacağı ifade edildi. Savaşın daha fazla tahribata sebebiyet vermeden sona ermesi gerektiği belirtildi. Taraflar arasında yürütülen müzakerelerin sonuç vermesi için ortak çabaların arttırılması hususunda mutabık kalındı. Türkiye’nin taraflarla sürekli temas halinde bulunduğu ve müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğu ifade edildi.

Görüşmede, Suriye, Libya ve Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanması, Türkiye -İsrail ilişkileri ve Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ele alındı. ABD ile ikili ilişkilerinin mevcut durumunun da ele alındığı görüşmede ortak stratejik mekanizmanın hayata geçirilmesi için atılacak adımlar konusunda mutabık kalındı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...