Tgrt Haber

Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı: Gerilme hızı gittikçe artıyor, deprem an meselesi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 09:21 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 09:34
Deprem,,,Kahramanmaraş

Son dönemde sayıları gittikçe artan depremlerden sonra Türkiye'yi büyük bir tedirginlik kapladı... Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan, Doğu Anadolu fayına dikkat çekerek kritik bir uyarı daha bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler Türkiye'yi derinden sarstı. Asrın felaketinde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremlerin ardından Türkiye'de meydanan gelen her depremin ardından büyük bir tedirginlik yaşanıyor... 

Türkiye2de 81 ilin 52'si birinci derece deprem bölgesinde yer alırken uzmanlar da bu bölgelerde yapılaşmanın önemine her defasında dikkat çekiyor. Son olarak Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X hesabından Doğu Anadolu Kırığı'nın önemine vurgu yaparak kritik bir paylaşımda bulundu.

Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı: Gerilme hızı gittikçe artıyor, deprem an meselesi

"DEPREME EN DUYARLI YER BURASI"

Ercan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, İlıca, Karlıova'ya dikkat" ifadesini kullandı.

ERCAN'DAN TGRT HABER'E ÖZEL AÇIKLAMA

Öte yandan Prof. Dr. Övgün Ercan, tgrthaber.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şu an gergin olduğunu belirterek "Türkiye şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içinde" diyerek uyarılarda bulunmuştu.

Ercan Anadolu'daki hareketliliğe dikkat çekerek "Anadolu gergin. Gerilmesinin nedeni ise Afrika anakarasının kuzeye doğru Anadolu'yu bastırması, Arap kalkanının da güneyden bastırması ve İran'dan doğuya doğru itmesi sonucunda Türkiye gergin şu anda geriliyor. Yani bir deprem yapma hazırlığı içerisinde" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...