Tgrt Haber

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay TGRT Haber'de saldırı anını anlattı

10 Şubat 2024 21:05 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 23:32
,AK Parti

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, TGRT Haber'de saldırı anını anlattı. Yeniay, seçim çalışması yürüttükleri sırada sokağın tarandığını anlattı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya'daki programında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi ağır yaralandı. Saldırıyla ilgili TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulunan Yeniay, sokağın tarandığını söyledi. 

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay TGRT Haber'de saldırı anını anlattı - 1. Resim

"SOKAK TARANDI"

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, şunları kaydetti:

"Bir derneğimizi ziyaret ederken içeride konuşmalar devam ederken otomatik silahlarla tarandık. Sokak da tarandı. Bizim panik yapacak bir durumumuz söz konusu değil. Biz programlarımızı aksatmadan, artırarak yolumuza devam edeceğiz. Maalesef bir genç kızımız başından vurularak ağır yaralandı. Kendisine acil şifalar diliyorum. Birazdan ziyaretine gideceğiz. Güvenlik kuvvetlerimiz olayı bütün ayrıntılarıyla takibini yapmakta. Üzgünüz. Küçükçekmece'nin bu tip silahlı bir saldırıya uğraması hepimizi, halkımızı üzmüştür. Seçimin bu şekilde anılması demokratik yarış içerisinde gölge düşürmüştür."

"KORKMAYACAĞIZ"

Yeniay, “Terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz. Korkmayacağız, kararlı şekilde sahada olacağız. Bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir hadise ile karşı karşıya kalmak üzüntü verici” şeklinde konuştu.

HASTANEDE ZİYARET ETTİ: ÇARPITMAYALIM

Yeniay, daha sonra E.G.D'nin tedavi gördüğü hastaneyi ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emniyet güçlerinin en kısa zamanda failleri bulacağına inandığını söyleyen Yeniay, buradaki niyetin ne olduğuna dair bilgi kirliliği bulunduğunu belirterek, "Sabredelim, güvenlik kuvvetlerimiz bütün güçleriyle üzerinde çalışmakta. Bir insan ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden, uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir? İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, 'Şudur, buraya yöneliktir, değildir.' demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım." dedi.

Yeniay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün tek duamız, tek dileğimiz var. Kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Bunun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye halkına 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Maalesef bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir vakayla, hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici."

Yaralıya şifalar dileyen Yeniay, tek temennilerinin yaralının şifa bulması olduğunu, başka bir gündemleri bulunmadığını söyledi.

Ziyarette, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin de yer aldı.

AK Partili heyet, yaralı E.G.D'nin ameliyatının gidişatıyla ilgili doktorlarından bilgi aldı. Aziz Yeniay ve beraberindekiler, hastanede ayrıca yaralının yakınlarını teselli ederek, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay TGRT Haber'de saldırı anını anlattı - 2. Resim

BAKAN YERLİKAYA: YAN BAKANA DÜZ BAKMAYACAĞIZ

Olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İnşallah en kısa zamanda bunu kim yaptı, arkasında kim var hep birlikte bunu aziz milletimize açıklayacağız. Biz 31 Mart seçimi öncesi seçime sayılı günler kala, her seçim olduğu gibi seçimin huzur ortamında yapılması için güvenlik birimlerimizle beraber seçimleri en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Birlik beraberlik ortamımıza kim yan bakıyorsa biz de düz bakmayacağız." dedi.

KAÇAN SALDIRGANLAR ARANIYOR

Olay, saat 16.30 sıralarında Kanarya Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın bir dernek ziyareti sırasında, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda 32 yaşındaki E.G.D. isimli kadın yaralanırken, saldırganlar olay sonrası kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı E.G.D, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri caddede yoğun güvenlik önlemi alırken Olay Yeri İnceleme ekipleri sokakta çalışma yaptı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay TGRT Haber'de saldırı anını anlattı - 2. Resim

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırı sonrası olay yerine İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Emniyet güçleri, şüpheli şahısları yakalamak için çalışma başlatırken, silahlı saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Kanarya Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’na gitti.

ARACINA KURŞUN İSABET ETTİ

Öte yandan, olay anında dernek içerisinde olan Ali Sarıyar isimli vatandaşın aracına kurşun isabet etti. Ali Sarıyar, "İçerideki arkadaşlar ile beraber hepimiz yerde kaldık. Yoldan geçen bir genç kızın vurulduğunu duyduk. Şu anda durumlarını bilmiyorum. Ben ‘yatın’ diye bağırdım. Ondan sonra herkes yatış pozisyonu aldı. İçeride 1-2 dakika kaldık” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...