Tgrt Haber

AK Parti’den Avrupa'ya Fazıl Say tepkisi: Kınıyoruz

21 Ekim 2023 11:10 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 13:09
AK Parti’den Avrupa'ya Fazıl Say tepkisi: Kınıyoruz
ak parti,fazıl say,,israil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk sanatçı Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki “insanlık dışı saldırılarına” karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınadı. Sanatçı Say ise duruma tepki göstererek, her zaman barıştan yana olduğunu söyledi.

İsrail ve Hamas arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Dünyanın yakından takip ettiği gelişmelerle ilgili sanat camiasından da tepkiler yükseliyor. İsrail'in sivilleri hedef alması ve "insanlık dışı saldırıları" nedeniyle sanatçı Fazıl Say'ın, sosyal medyasına yansıttığı fikirleri nedeniyle konserleri iptal edilmeye başlandı.

Ünlü sanatçı Fazıl Say'ın Avrupa'daki konserleri bir bir iptal ediliyor.

SAY: BARIŞTAN YANAYIM

Barıştan ve insanlıktan yana olduğunu ifade eden Say, konserlerinin iptal edildiğini duyurdu. Ünlü sanatçı Say, "Malesef barıştan yana olmak zor zanaat... Filistin-İsrail konusunda bir tuhaf gelişmede bu açıdan… Avrupa’nın ortasında iptal edilen konserlerim" şeklinde bir paylaşım yaptı.

https://twitter.com/fazilsaymusic/status/1715440838426099980

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Say'ın iptal edilen konserlerine tepki gösterdi. Çelik, yaptığı açıklamada, “Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail’in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1715640362662797411

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...