Tgrt Haber

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var

Editör: Furkan Günler / Kaynak: İhlas Haber Ajansı/Anadolu Ajansı
12 Nisan 2024 19:21 - Güncelleme : 13 Nisan 2024 08:45

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına helikopteriyle kurtarma çalışmaları devam ederken peş peşe açıklamalar geldi.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

1 ÖLÜ 2'Sİ ÇOCUK 7 YARALI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken ilk gelen bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybetti,10 kişi de yaralandı. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına helikopteriyle kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Ekiplerin kabine ulaşmak için çalışmaları devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana bırakıyor.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 3. Resim

"PATLAMA SESİ DUYDUM ŞİDDETLİ ŞEKİLDE SARSILDIK"

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini söyledi.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 4. Resim

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZ BU ELİM HADİSEYİ YAKINDAN TAKİP ETMEKTE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kaza sonrası mahsur kalan 184 vatandaşımızın tahliyesi için İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışma yürütmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır. Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılacak, kaza tüm yönleriyle araştırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini belirten Altun, gelişmeleri resmi kanallardan takip etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 5. Resim

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada "Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır. AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 6. Resim

AFAD: 8 KABİNDEKİ 49 KİŞİ BAŞARIYLA TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 8 kabindeki 49 kişi başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.28 sıralarında Antalya ilimiz Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kaldığı bilgisi alınmıştır. Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmıştır. Kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmekte olup, asılı kalan 8 kabindeki 49 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma emniyet, sahil güvenlik, MSB, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam 366 arama kurtarma personeli, 6 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 76 araç ve 6 ambulans görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 4. Resim

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK'TEN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, tüm birimlerin kalan 2 yaralı ve kabinlerdeki vatandaşları kurtarmak için çaba sarf ettiğini söyledi. Antalya Valiliğinin olayın ardından kriz masasını hızla oluşturduğunu belirten Böcek, "Bugün saat 17.30’da meydana gelen talihsiz kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 6 yaralımız var, 3’ü ağır 3’ü normal yaralı. Sağlık ekiplerimiz çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Antalya Valiliğimiz başta olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyemiz, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Kurtarma Ekibimiz, UMKE çalışmalar gerçekleştiriyor.

Antalya'da teleferik düştü: Ölü ve yaralılar var - 8. Resim
İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya aradı, Bursa ve Aydın’dan gece görüşlü helikopterlerimiz geliyor. Turizm merkezindeki arkadaşlarımızla elbirliğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an da 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Tahliyesi ipli sistemlerle ve gece görüşlü helikopterlerle gerçekleşiyor. Teleferiktekilerin tahliyesi hızla devam ediyor, inşallah onları da en yakın zamanda kurtarmaya çalışacağız" dedi.

MUHİTTİN BÖCEK TGRT HABER'E KONUŞTU

TGRT Haber'e konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "100'ün üzerinde vatandaşımız hızlı bir şekilde kurtarılmaya çalışılıyor. Bu teleferik işletmesi bizden önceki dönemde 2017 yılında hizmete açılmış. Her yıl rutin çalışma yapılır. Aynı şirket devam ediyor. Yıl başı itibarıyla ağır bakımları yapıldı." dedi.

ÖLEN KİŞİNİN VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan, kazada 54 yaşındaki Memiş Gümüş isimli vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiği, Özlem Ş., Kaan A., Fatih G., Keziban G., Memiş G., Lütfullah G. ve Herdem E.'nin yaralandığı öğrenildi.

74 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan gece saatlerinde yapılan son açıklamaya göre, 11 kabindeki 74 vatandaşın (30 kişi havadan) ekiplerce tahliyesi gerçekleştirildi. Tahliye edilen 6 kişi ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Havada asılı bulunan 13 kabindeki 102 kişinin tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı/Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...