Tgrt Haber

Antalya'da 10 yıl sonra bir ilk! Meteoroloji'den kritik uyarı: 1 saat içinde şehir felç oldu

13 Şubat 2024 08:55 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 09:20
Antalya'da 10 yıl sonra bir ilk!  Meteoroloji'den kritik uyarı: 1 saat içinde şehir felç oldu
antalya yağış,okullar tatil

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Antalya için verdiği yağış uyarısı birden bastırdı. Antalya'da tarih boyunca görülmemiş yağış 1 saat içinde tüm şehri felç etti. Okullar bile tatil edildi. Peki Antalya'da yağış ne kadar devam edecek? İşte ayrıntılar...

Yağış haritasında yer alan verilere göre; bugün Antalya'da kritik bir yağış yaşanacağının altı çizildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz de ortalama 100 mm üzeri yaptıkları yağış uyarısı sabah saatlerinde etkisini gösterdi. Ancak yağışın birden bastırması ve yoğun devam etmesi sel felaketlerine neden olurken Milli Eğitim Müdürlüğü de hemen harekete geçti.

ANTALYA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak açıklamasına göre; Antalya'da yoğun yağış nedeniyle yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde okullar tatil edildi. Gece geç saatlerde başlayan ancak sabah saatlerinde şiddetini artıran yağışlar sel ve taşkınlara yol açtı. Vatandaşların işe bile gitmesi zorlaşınca uzmanlar tarihin en şiddetli yağışı olduğunun altını çizdi. Gün boyu devam etmesi beklenen ve Meteorolojik haritada uyarı morlarıyla kaplı olan Antalya'da 100-75 mm arası yağış miktarının yaşanacağının altı çizildi. Uzmanlar en son olarka 10 yıl önce hortum yaşandığını ancak ilk kez bir yağışla şehir merkezinin bu kadar hasar aldığının altını çizdi. 

Antalya'dan yüzyılın en büyük yağışı!  Meteoroloji'den kritik uyarı: 1 saat içinde şehir felç oldu - 1. Resim

Valilik Henüz bir can kaybının olmadığını da duyurdu. Öte yandan Antalya'daki bu beş ilçede hamile, engelli ve kronik hastalığı olan memurlara da idari izin verildi. Antalya Valiliği tarihin en şiddetli yağışı sonrası motor kuryelerin trafiğe çıkmasını yasakladı. Sokakların göle döndüğü şehirde en çok sera tarımcılığı ile uğraşan çiftçiler zarar gördü.

METEOROLOJİ'DEN ANTALYA'YA KRİTİK UYARI!

"Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden (12.02.2024 Pazartesi) itibaren merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre,Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'de kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

13.02.2024 Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kaynak: TgrtHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...