Tgrt Haber

Atatürk'ün sevdiği şarkılar Küçükçekmece'de yankılandı! Cumhuriyet'in 100. yılında "2. Yüzyıla Merhaba" dinletisi

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Ekim 2023 09:47 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 09:59
Cumhuriyet,Atatürk,

Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında ülkenin pek çok yerinde etkinlikler düzenleniyor. Küçükçekmece'de ise Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi tarafından başarılı etkinliğe imza atıldı. Müzik Akademisi öğrencileri ve öğretmenlerinin düzenlediği "2. Yüzyıla Merhaba" dinletisinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Cumhuriyet'in 100.yılı münasebetiyle ülkenin pek çok yerinde coşkulu etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin bir benzeri de Küçükçekmece'de düzenlendi. Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi tarafından, Cumhuriyet'in 100. yılına özel "2.Yüzyıla Merhaba" dinletisi düzenlendi. 

Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel “2. Yüzyıla Merhaba” dinletisiyle Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılar seslendirildi. 

 

"CUMHURİYET'İN 2. YÜZYILINA COŞKUYLA MERHABA DİYECEKLER"

Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi tarafından düzenlenen "2. Yüzyıla Merhaba” dinletisine ilişkin açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Küçükçekmece Belediyesi olarak bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Aslında biz geçtiğimiz mart ayından itibaren Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya başladık. Bu hafta kutlamaları yoğunlaştırdık. Bugün Müzik Akademisi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hem Atatürk’ün sevdiği şarkıları hem de klasik müzik parçalarını seslendirerek. Cumhuriyetin 2. yüzyılına büyük bir coşkuyla, büyük bir sevinçle merhaba diyecekler. Öğrencilerimiz keman, piyano, bağlama ve çeşitli enstrümanlarla bugün yurttaşlarımızın karşısında olacaklar." ifadelerini kullandı. 

Atatürk'ün sevdiği şarkılar Küçükçekmece'de yankılandı! Cumhuriyet'in 100. yılında

Özkılınç, Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinliklerin hafta boyu süreceğini ifade ettikten sonra "Cuma günü saat 18.00’de Cennet Kültür Merkezi’nde 'Sanata Yön Verenler' adıyla 100 sanatçının 100 eserini sergiliyoruz. Pazar günü Cem Adrian konseriyle Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde saat 21.00’de 2. yüzyıla merhaba diyeceğiz. Cumhuriyet’in aydınlık yüzünü, bilim yüzünü bir kez daha tüm yurttaşlarımızla paylaşıp 2. yüzyıla güzel mesajlar vereceğiz“ şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...