Tgrt Haber

''Ateş Kuşları'' Ankara'daki yangının yayılmasını böyle önledi

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com.tr
04 Nisan 2024 11:23 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 11:27

Ankara'da Yenimahalle ilçesinde sanayi bölgesinde çıkan yangında Türk Hava Kurumu’nun ''Ateş Kuşları'' olarak bilinen CL-215 tipi uçakları söndürme işleminde aktif rol aldı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde sanayi bölgesinde çıkan yangın, 16. saatin sonunda itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Yangın alanında soğutma çalışmaları sürüyor.

Araç lastikleri ve atıkların bulunduğu alanda çıkan büyük yangında, geçtiğimiz hafta deneme uçuşlarını tamamlayan bir THK uçağı da görevlendirildi. 

''ATEŞ KUŞLARI'' DEVREDE

Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ile AFAD, OGM, THK, DHMİ, EGM ve jandarma ekiplerince yoğun şekilde müdahale edilen yangına, Türk Hava Kurumu’na ait bir adet CL-215 tipi yangın söndürme uçağı da dahil oldu.

''Ateş Kuşları'' Ankara'daki yangının yayılmasını böyle önledi - 1. Resim

YANGININ SIÇRAMASINI ENGELLEDİ

''Ateş Kuşları'' olarak bilinen THK uçağı, 5500 litrelik su taşıma kapasitesiyle Kurtboğazı barajından su alıp yangına müdahale etti. THK uçağı yangının kritik bölgelere sıçramalara karşı önlem çalışmasında bulundu.

THK bünyesinde halihazırda 9 adet olan CL-215 tipi yangın uçakları Türkiye’deki en kapasiteli yangın söndürme uçakları olarak biliniyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 4’ü aktif edilen söndürme uçakları her türlü afete karşı hazırda bekletiliyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...