Tgrt Haber

Avrupa Birliği'nde olağanüstü toplantı! Masada İsrail-Hamas çatışması var

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 06:22 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 09:00
Avrupa Birliği'nde olağanüstü toplantı! Masada İsrail-Hamas çatışması var
avrupa birliği,israil,filistin

Avrupa Birliği liderleri bugün TSİ 18.00'de olağanüstü toplanma kararı aldı. İsrail ile Filistin gündemiyle toplanacak liderler, bundan sonraki adımları görüşecek.

7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanada İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın saldırısıyla başlayan İsrail-Filistin çatışmasında 11. güne girilirken Avrupa Birliği (AB) nihayet harekete geçti. Avrupa Birliği liderleri bugün olağanüstü toplanma kararı aldı.

GAZZELİ SİVİLLERE DESTEK MESAJI

AB Konseyi başkanı Charles Michel, Filistin'de yaşanan gelişmeler üzerine liderlerin çevrimiçi toplanması çağrısı yaptı. Uluslararası İnsani Hukuk çerçevesinde sivillerin korunmasının önemine vurgu yapılan çağrıda, iki devletli çözüm önerisi tekrarlandı.

Ayrıca, Gazze'de yardıma ihtiyaç duyan sivillere desteğe hazır olunduğu belirtildi. Liderler, video konferans yöntemi ile bugün Türkiye saatiyle 18.00’de bir araya gelecek.

İSRAİL'DEN YANA TAVIR KOYMUŞLARDI

AB Konseyi, 15 Ekim'de yapılan yazılı açıklamada İsrail'den yana bir tavır sergilemişti. Açıklamada, "Bu tür şiddetli ve ayrım gözetmeyen saldırılar karşısında İsrail'in insani hukuk ve uluslararası hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkını güçlü şekilde vurguluyoruz. Uluslararası insani hukuk uyarınca tüm sivillerin her zaman korunmasını sağlamanın önemini yineliyoruz" ifadeleri yer bulmuştu.

Konsey, Hamas'ı ise "Tüm esirleri hiçbir ön koşul olmaksızın derhal serbest bırakmaya" çağırmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...