Tgrt Haber

Aybar kar fırtınası kuzeyden giriş yaptı: Saatlerce etkili olacak

12 Mart 2022 16:32 - Güncelleme : 12 Mart 2022 22:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinde uyarıda bulunduğu ‘aybar kar fırtınası’ İstanbul’a kuzeyden giriş yaptı. Saatlerce sürmesi beklenen kar yağışının Şile’de görüş mesafesini 200 metreye kadar indirdiği ifade edildi. Akşam saatlerinde etkisini daha çok arttırması beklenen kar yağışına dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kameraların karşısına geçerek uyarılarda bulundu. İmamoğlu, yağışın İstanbul'un tamamında etkili olmasını beklediğini dile getirirken bazı bölgelerde kar kalınlığının 30 ila 50 cm arasında olabileceğini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da Perşembe gününden bu yana aralıkla etkili olan kar yağışının bugün etkisini arttırması bekleniyor. Aybar kar fırtınası adı verilen yağışın kuzeyden giriş yapıldığı ifade edildi. Şile’de görüş mesafesinin 200 metreye kadar indiği söylenirken ilerleyen saatlerde özellikle Anadolu Yakası’nda yoğun kar yağışı beklendiği duyuruldu.

Aybar kar fırtınası kuzeyden giriş yaptı: Saatlerce etkili olacak

Kuzeyden giriş yapan 'aybar kar yağışı' uydu görüntülerine yansıdı.

30 İLA 50 CM'E KADAR KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un en sert kışlarından birini yaşadığını belirterek, bu sabaha karşı eksi 4,4 ile son 30 yılın en soğuk derecesinin ölçüldüğünü söyledi. İmamoğlu, "Beklediğimiz yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girdi. Kuzeyden giriş yapan kar yağışı Karadeniz kıyısındaki ilçe ve köylerimizde kendini göstermeye başladı. 1-1 buçuk saat içerisinde İstanbul'un tamamına hakim hale gelmesi bekleniyor. Gece yarısına kadar kar yağışı devam edecek. Anadolu yakasında 30 ila 50 cm'e kadar beklenen bir kar yağışından bahsediliyor" ifadelerini kullandı

SALI SOĞUK, ÇARŞAMBA YAĞMUR

Kar yağışına neden olan yoğun kütlelerin İstanbul’un Anadolu yakası tarafında olduğu belirtilirken akşam saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar Karadeniz üzerindeki kütlelerin İstanbul genelinde yoğun kar yağışlarına neden olacağı duyuruldu. İstanbul’da bu gece sıcaklıkların -6’ya kadar düşeceğini vurgulayan Hava Tahminleri Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz , yarın ve pazartesi sabahı hafif kar yağışlarının devam edeceğini ancak pazartesi öğleden sonra İstanbul’u terk edeceğini belirtti. Salı günü soğuk havanın devam edeceğinin altını çizen Yavuz, çarşamba gününden itibaren yağmur yağışı beklediklerini kaydetti.

"ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla vatandaşları bir kez daha uyardı. Paylaşımda, "Bazı bölgelerde kar kalınlığı 50 cm'yi bulacak. Tüm İstanbulluları araçla trafiğe çıkmaması konusunda uyarıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Aybar kar fırtınası kuzeyden giriş yaptı: Saatlerce etkili olacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...