Tgrt Haber

Aydın'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Temmuz 2022 19:15 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 22:00
aydın,orman yangını,nazilli

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın şiddeti ile kısa sürede büyürken, ekipler alevlerin tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf etti. Bölgede uzun çalışmalar sonucunda yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ Tekçöğür mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle kızılçam ormanı içerisinde yangın çıktı. Yangın rüzgarın da şiddeti ile kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışma gerçekleştirirken, alevlerin de tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Aydın'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Yangına karadan ve havadan müdahale gerçekleştirilirken, bölgedeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çıkan orman yangınına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 7 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.

Aydın'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Öte yandan İzmir ve Balıkesir'de de orman yangınları çıktı. İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangın büyüyerek fabrikalara sıçradı. Balıkesir Kepsut'ta çıkan yangında ise alevler yerleşim alanlarına doğru ilerliyordu, 5 saatlik çalışmalar sonucu kısmen kontrol altına alındı. Her iki kentte de alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaler devam etti.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ Tekçöğür mevkiinde akşam üzeri saat 17:30 sıralarında başlayan ve kısa sürede büyüyen orman yangını yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından kısmen kontrol altına alındı. Arazi şartları sebebiyle sürekli yer değiştiren alevler, ekipleri havadan ve karadan müdahalesi ile kısmen kontrol altına alınırken, söndürülen bölgelerde de soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının büyümemesi için yangın söndürme uçak ve helikopterleri de yoğun mesai harcarken alevlere 2 uçak, 7 helikopter ile çok sayıda arazöz, dozer, su tankeri ile itfaiye ekipleri, orman işçileri, bölgedeki vatandaşlar ile müdahale edildi.

Aydın'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...