Tgrt Haber

Bakan Koca Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a açıkça seslendi: Gereğini yap!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 May 2023 11:43 - Güncelleme : 11 May 2023 12:51
Bakan Koca Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a açıkça seslendi: Gereğini yap!
Kızılay,Kerem Kınık,Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem felaketinin ardından eleştirilerin hedefinde olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a açıkça seslendi. “Algıya sebep veriyorsak gereğini yapmalıyız” diyen Koca, bir kişinin bile kan vermesini etkiliyorsa kurumun başında durmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felakette milyonlarca vatandaşımız evini terk etmek zorunda kaldı. Yaraların sarılmaya devam ettiği deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da depremzede vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanıyor. 

Deprem felaketinin ardından 'çadır sattığı' ortaya çıkarak tepkilerin odağı haline gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yoğun seçim çalışmaları sırasında bile eleştiriler gelmeye devam ediyor. Gerek iktidar gerekse muhalefet kanadından istifa çağrıları gelen Kınık, koltuğu bırakmamakta diretmeyi sürdürüyor.

BİR ÇAĞRI DA BAKAN KOCA'DAN

Kerem Kınık'a bir istifa çağrısı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Üsküdar Belediyesinin düzenlediği programda gençlerle bir araya gelen Koca'ya, Kızılay sorusu yöneltildi.

Bakan Koca Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a açıkça seslendi: Gereğini yap!

Kızılay'ın güzide bir kurum olduğunu belirten Bakan, "Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız." dedi.

Bakan Koca Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a açıkça seslendi: Gereğini yap!

"ORADA DURMAMALIYIZ"

Bakan Koca, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...