Tgrt Haber

Bakan Kurum duyurdu: Deprem bölgelerinde kat yüksekliklerine kısıtlama

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2023 18:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 19:22
Bakan Kurum duyurdu: Deprem bölgelerinde kat yüksekliklerine kısıtlama
Deprem bölgesi,Deprem,Malatya,Murat Kurum,İmar planı

Son dakika haberi: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen Malatya’da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem bölgelerindeki yeni imar planlarını açıklayana Bakan Kurum, "Kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerde 35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce çocuk ve genç, anne babasız, binlerce kişi de ya çocuğunu ya da eşini kaybetti. Türkiye'yi hüzne doğan felakette enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki incelermeler de devam ediyor. Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği felakette bölgede incelemelerde bulunan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı.Deprem bölgelerindeki yeni imar planlarını açıklayana Bakan Kurum, "Kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 ilde 577 bin 689 binanın incelendiğini, bunların 2 milyon 665 bininin bağımsız bölüme karşılık geldiğini belirterek, 56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptıklarının altını çizdi.

DEPREM BÖLGELERİNDE KAT YÜKSEKLİKLERİNE KISITLAMA

Bakan Kurum, depremden etkilenen illerde kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

TOKİ KONUTLARI SAPASAĞLAM AYAKTA

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları:

TOKİ konutlarımızın hepsi hamdolsun sapasağlam ayaktadır. 1 milyon 180 bin konutumuz dimdik ayaktadır. 20 yılda 3.3 milyonun konutu sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile yapılmıştır. 10 ilimizde eş zamanlı cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Şehri en doğru en sağlam yere nasıl kurabiliriz istişare etmek, gerekli zemin etüdlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz. 11 ilimizde eş zamanlı sürecimizi yürütüyoruz.

ETÜD ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Bir alanın depremsellik açısından uygun olup olmadığına mikro bölgeleme etüd raporuyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu felaketle birlikte hem mevcut mikro bölgeleme çalışmaları, yeni zemin etüdleri ile birlikte jeofizik uzmanlarımızla birlikte oluşan kırıkları da hesap ederek bu seçtiğimiz alanlarda ayrıntılı jeolojik etüd yaparak bütün alanlarda bu çalışmalar yürütülmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...