Tgrt Haber

Bakan Şimşek'ten BAE ile dev yatırım anlaşmasına ilk yorum: Programımıza olan güveni yansıtıyor

19 Temmuz 2023 22:21 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 22:27
Bakan Şimşek'ten BAE ile dev yatırım anlaşmasına ilk yorum: Programımıza olan güveni yansıtıyor
türkiye,bae

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile 50.7 milyar doları bulan 13 yeni anlaşmasını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında son durak olan BAE'yi ziyaret etti. BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile yaptığı görüşmenin ardından iki ülke arasında toplam değeri 50.7 milyar doları bulan 13 yeni anlaşmaya imzalandı. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkiler de "stratejik ortaklık" seviyesine çıkartıldı.

İletişim Başkanlığı da atılan imzaların ardından Türkiye ile BAE arasındaki 50.7 milyar dolarlık anlaşmayı duyurdu. Toplam 13 anlaşmalık dev yatırımın, enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda olduğu ve toplam tutarının 50.7 milyar dolar olduğu belirtildi. 

Yapılan anlaşmanın ardında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

"ANLAŞMA PROGRAMIMIZA OLAN GÜVENİ YANSITIYOR"

İmzalanan mütabakatın BAE'nin programlarına olan güveni yansıttığını belirten Şimşek, şunları söyledi: 

"Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar ABD Doları değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına tanık olduk.

İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız." 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1681736627205427200

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...