Tgrt Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu: Van gerilimi sonrası 340 kişi gözaltına alındı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
04 Nisan 2024 13:12 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 13:20

Van'da yaşanan mazbata geriliminde çıkan olaylarda 340 kişi gözaltına alındı.14 ilde düzenlenen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden, 'BOZDOĞAN-20' operasyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 ilde bölücü terör örgütü adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüphelinin, eş zamanlı operasyonla yakalandığını belirtti.

Şüphelilerin, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da, terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları belirlendi.

Terör örgütü adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüpheli gözaltında

Ayrıca şüphelilerin, güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, bölücü terör örgütünü övücü slogan attıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet gösterdikleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

"KAHRAMAN POLİSİMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayan Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...