Tgrt Haber

Bakanlıktan 'Avrasya Tüneli'nde fazla ücret' iddiasına cevap

01 Ekim 2021 19:35
Bakanlıktan 'Avrasya Tüneli'nde fazla ücret' iddiasına cevap
Avrasya Tüneli,Ücret,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ‘Avrasya Tüneli’nden fazla ücret alındığı iddialarına ilişkin cevap geldi. Bakanlık, her yıl olduğu gibi ocak ayının ikinci günündeki döviz kurunun baz alındığını belirtti.

Avrasya Tüneli geçişlerinde hatalı döviz kuru nedeniyle otomobillerden fazla ücret alındığı iddia edildi. İddiaya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde medya organlarında yer alan "hatalı döviz kuru nedeniyle 2020 yılı şubat-haziran döneminde otomobillerden fazla ücret alındığı" haberi ve referans alınan Sayıştay denetçi görüşünden dolayı açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

"HATALI HESAP SÖZ KONUSU DEĞİL"

Sayıştay denetçisinin raporunda, iddia edildiği gibi "Güncel geçiş ücretlerinin hesaplanmasında döviz kurunun hatalı belirlenmesi" gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Alınan ücret, sözleşmede yazıldığı üzere her yıl doğru şekilde hesaplanmakta ve uygulanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

BAZ ALINACAK TARİH SÖZLEŞMEDE

Avrasya Tüneli Projesi'nin 2008'de ilgili kanun uyarınca yap-işlet-devret modeli kapsamında ihale edildiği ve 2011'de Uygulama Sözleşmesi'nin imzalandığı bilgisi verilerek, tüm uygulamaların da anılan sözleşmelerin hükümlerine uygun olarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada, her yıl ocak ayı içinde belirlenerek şubat ayı başında uygulamaya konulan yeni ücrete esas döviz kurunda hangi tarihin dikkate alınacağına dair sözleşme maddesi de yer aldı.

OCAK AYININ İKİNCİ GÜNÜNDEKİ KUR

Buna göre, işletme yılının ocak ayının 2'inci günü için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca yayınlanan Amerikan doları için döviz alış kurunun, söz konusu günün tatil gününe rastlaması durumunda ise bir önceki ayın en son çalışma gününün kurunun esas alınacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...