Tgrt Haber

Son dakika! 'Bataklık' soruşturmasında tahliye kararı çıktı! Aralarında örgüt yöneticileri de var

08 Eylül 2022 15:17 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 16:30
Son dakika! 'Bataklık' soruşturmasında tahliye kararı çıktı! Aralarında örgüt yöneticileri de var
Bataklık,soruşturma,tutuklama

Son dakika haberi: Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olarak nitelendirilen Bataklık soruşturmasında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de aralarında olduğu 8 tutuklu hakkında tahliye kararı verildi.

Temmuz 2020'de uyuşturucu ve uyuşturucu gelirleri ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, çok sayıda şirket ve şahsa yönelik yapılan operasyon düzenlenmişti. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olarak nitelendirilen Bataklık soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında açılan davada 8'i tutuklu 73 kişinin yargılandığı davada örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de aralarında olduğu tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.

BİRÇOK SUÇTAN DAVA AÇILMIŞTI

Operasyon 2020 yılının temmuz ayında gerçekleştirilmişti. 

Şüphelilere "silahlı suç örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olma, suçtan elde edilen mal varlığını aklama, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a aykırılık, resmi belgede sahtecilik, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'a aykırılık" suçlamaları yöneltiliyor.

Bu kapsamda silahlı suç örgütünün 2'si kurucu ve lideri, 5'i örgüt yöneticisi, 53'ü örgüt üyesi, 13'ü ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım eden toplam 73 kişi hakkında Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...