Tgrt Haber

Batman Valiliği duyuru: 4 gün boyunca etkinlikler yasaklandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2024 20:34 - Güncelleme : 16 May 2024 23:10
Batman Valiliği duyuru: 4 gün boyunca etkinlikler yasaklandı

Kobani Davası’nda verilen ceza kararlarının ardından Doğu ve Güneydoğu’daki bazı kentlerde eylem ve etkinlikler 4 gün boyunca yasaklandı. İşte o iller... 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, gösteri yürüyüşü, açık hava ve kapalı yer toplantıları, basın açıklamaları, oturma eylemleri, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ile her türlü protesto eyleminin yasaklandığı belirtildi.

Kararın, belirtilen tarihler arasında ilçelerden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak gelerek kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılım sağlanmasını önlemek amacıyla alındığı ifade edildi.

Ayrıca, İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılması muhtemel şahıs ve grupların il ve ilçelere giriş ve çıkışlarına izin verilmeyeceği açıklandı. 

KARS

Kars Valiliği, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eyleminin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. 

TUNCELİ 

Tunceli'de 'milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi amacıyla' eylem ve etkinlikler 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, yasa dışı eylemlerin önlenerek müessif olayların yaşanmaması için çeşitli tedbirlerin alındığı duyurdu. 

MUŞ 

Muş Valiliği, kent genelinde eylem ve etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada verilen kararlar neticesinde örgüte müzahir kişilerce yasa dışı eylemlerin gerçekleştirilebileceği belirtilen açıklamada, bu eylemlerde vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz etkileyecek fiillerin meydana gelebileceğinin, karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelerek istenmeyen olaylara sebebiyet verebileceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

BİNGÖL 

Bingöl Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 4 gün yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada "16 Mayıs saat 00.01'den 19 Mayıs saat 23.59'a kadar olmak üzere 4 gün süre ile Bingöl il sınırları içerisinde yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

AĞRI 

Ağrı Valiliği, gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eyleminin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Ağrı ili coğrafi sınırları içerisinde, bu geceden itibaren 19 Mayıs günü saat 23.59'a kadar Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi. 

SİİRT 

Siirt'te oturma eylemi, basın açıklaması ve yürüyüş gibi eylem ve etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

MARDİN 

Mardin Valiliği, gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto gösterilerinin 4 gün süreyle yasaklandığı duyurdu.

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği, gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarının 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...