Tgrt Haber

Bayram tatili için 9 gün beklentisi: Gözler Kabine’de, bugün karar verilecek

25 Nisan 2022 06:52 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 09:55
Bayram tatili için 9 gün beklentisi: Gözler Kabine’de, bugün karar verilecek

“Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu?” sorunun cevabı için gözler Kabine Toplantısına çevrildi. Kabine, yeni haftanın ilk gününde Beştepe’de toplanacak. Gündemde terörle mücadele operasyonları, Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomi başlıkları bulunuyor. Toplantıdan ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresinin kaç gün olacağına ilişkin kararın da çıkması bekleniyor.

 “Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu?” sorunun cevabı için gözler Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bugün toplanacak. Ramazan Bayramı tatili toplantının ana gündem maddesi olacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARTILACAK MI?

Kabine, yeni haftanın ilk gününde Beştepe’de toplanıyor. Ana gündem maddesi Ramazan Bayramı tatili olan toplantıda bayram tatili süresinin 9 güne çıkıp çıkmayacağına karar verilecek. Tatil üç gün sürecek ancak 9 güne çıkarılması bekleniyor. 2-3-4 Mayıs’ı kapsayan bayram tatiline 5 ve 6 Mayıs yani Perşembe ve Cuma günleri de dâhil edilirse süre 9 güne yükselecek.

Bayram tatili için 9 gün beklentisi: Gözler Kabine’de, bugün karar verilecek

PENÇE-KİLİT’TE SON DURUM

Kabine’nin gündeminde yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları da olacak. Kuzey Irak’ta başlayan Pençe-Kilit harekâtındaki son durum ele alınacak. Yurt içinde sürdürülen Abluka operasyonları da masada olacak.

UKRAYNA'DA KALICI ATEŞKES SAĞLANACAK MI?

Yaklaşık 2 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da toplantıda görüşülecek konular arasında yer alıyor.  Savaşın etkilerinin konuşulacağı toplantıda Türkiye’nin diplomatik çabaları masaya yatırılacak. Kalıcı ateşkes için atılan adımlar da değerlendirilecek.

MASKELER KALKACAK MI?

Vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından, salgında gelinen son nokta da toplantının gündeminde olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “En önemli toplantılarından biri olacak” diyerek işaret ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Toplantı öncesi alınacak kararlar ise merakla bekleniyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kabine üyelerine sunum yapacak.

FAHİŞ FİYATA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Toplantıda ekonomik gelişmeler de masada olacak. Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımların yanında fahiş fiyat artışları, stokçuluk, temel gıda ürünleri üzerinde yapılan manipülasyonlar ve bunlara karşı alınan önlemler de toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca Kabine’ye üzerinde çalışılan Hal, Perakende ve e-Ticaret Kanunu’yla ilgili bilgi sunulacak.

Toplantının ardından kameralar karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna açıklayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalçın25 Nisan 2022 09:49

5 Mayıs zaten tatil. Pazartesi arefe cuma tatil değil sadece

Sonraki Haber Yükleniyor...