Tgrt Haber

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Nisan 2024 07:52 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 09:09

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltı sayısı 9'a yükseldi. Öte yandan yangının tüp patlaması sonucu elyaf malzemeleri ile ses yalıtım malzemelerinin bir anda tutuşmasıyla meydana geldiği ve içerideki 29 işçinin yoğun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta öğlen saatlerinde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Yangınla ilgili 8 kişi gözaltına alınırken 2 kişi ise görgü tanığı olarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine ifadesi alınmak üzere getirildi.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 1. Resim

Tanıkların yakınları ve avukatları Asayiş Büro Amirliği’nin önünde bekledi. Görgü tanıkları ifadesi alınmadan önce sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından tekrar Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirilen 2 kişiden biri şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı, 1 kişi ise serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki gece kulübü yangınından dehşete düşüren kareler - 2. Resim

GÖZALTINA ALINAN 9 ŞÜPHELİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İş yerinin eksi ikinci katında yapılan tadilat nedeniyle çıktığı anlaşılan yangınla ilgili iş yeri ortakları Şehzade Ş. ile Mehmet Memduh C., mesul müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P., iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 3. Resim

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

TGRT muhabiri Hanifi Bayar yangın faciasıyla ilgili son bilgileri aktardı. Bayar yangının tüp patlaması sonucu elyaf malzemelerinin ve ses yalıtım malzemelerinin bir anda tutuşmasıyla içerideki 29 işçinin yoğun duman nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan yetkililerden alınan bilgiye göre gece kulübünün acil çıkış kapısının olmadığı ve tek giriş çıkış kapısının olduğu belirtildi.

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 4. Resim

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Tadilat esnasında çıkan yangına ilişkin esnaf Mehmet Cengiz, alevlerin dış cepheyi sardığını, o esnada apartman görevlilerinden birinin ilk müdahalede bulunduğunu söyledi.

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 5. Resim

Görgü tanıklarından Sema Soğancı da "5-6 dakika geçmeden hemen itfaiye geldi. Patlamalar, çatlamalar, öyle sesler duydum. İçeride insanlar var mı diye merak ettim." ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 4. Resim

3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 5. Resim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup, İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 6. Resim

İLÇE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediyesinin, tadilat yapılan eğlence merkezinde çıkan ve 29 kişinin öldüğü yangına ilişkin açıklamasında ise "Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme: Gözaltı sayısı 9’a çıktı - 7. Resim

Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir. Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...