Tgrt Haber

Bodrum'da yangın! Yerleşim yerlerine sıçradı, kontrol altına alındı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 15:29 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 12:20
Bodrum,yangın

Son dakika haberi: Muğla’nın Bodrum ilçesinde yangın çıktı. Milas - Bodrum arası olduğu belirtilen yangının rüzgar sebebiyle çok hızlı ilerlediği bildirildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Çevre sakinlerini korkutan yangının yerleşim yerlerine sıçradığı belirtildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ''yangın kontrol altına alınıyor. Havadan ve karadan 14 helikopter 11 uçak müdahale ediyor.'' dedi. Söndürme çalışmaları devam ederken bazı yerlerde ise yangın kontrol altına alındı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde orman yangını çıktı. Milas - Bodrum arası olduğu belirtilen yangının aşırı rüzgar sebebiyle çok hızlı ilerlediği kaydedildi. Çok sayıda ekibin hızlıca yangın bölgesine gönderildiği bildirildi.

Bodrum'da çıkan yangın hızla yayılıyor.

YANGININ ASIL ÇIKIŞ SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Bodrum Güvercinlik-Meşelik mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili TGRT Haber'e konuşan bölge sakini Ergin İstanbulluoğlu şu ifadeleri kullandı:

Gerçekten çok büyük. Yukarıya doğru devam ediyor. 45 dakika önce tam oturduğumuz yerin orada alan. Yangının asıl çıkış sebebiyle ilgili bir fikrimiz yok.

Yangını söndürme çalışmaları başladı. Ekipler havadan müdahalesini sürdürüyor.

Çevre sakinlerini panikleten ve yayılmaya devam eden yangının yerleşim alanlarına da yaklaştığı bildirildi.

Bodrum'daki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı.

CAM PARÇALARINA GELEN GÜNEŞ IŞINLARI KIVILCIM OLUŞTURDU

İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Ayhan yangının çıkış sebebine ilişkin TGRT Haber’e konuştu:

Evlere daha yakın. Bu hızla giderse evlere yaklaşabilir. Önlemler üst seviyede. Yangının mahallelere sıçramaması için itfaiyeler hazır. Otel alanlarına yakın değil. Dumanlar ve alevler ormanı inanılmaz sarmış durumda. Yangının çıkış sebebini orman işçileriyle konuştuk. Cam parçalarına gelen güneş ışınlarının kıvılcım yapması sonucu olduğu belirtiliyor. Fakat bu da teyide muhtaç bir bilgi…15.00’da başlayan yangın büyük alana yayıldı. Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. İçinde zeytinliklerin olduğu çam ormanı burası. Bölgede inanılmaz çalışma var.

Bölgeden gelen son bilgilere göre mahalleye boşaltma emri verilebilir. Boğaziçi mahallesine rüzgar ters esebilir. 8 itfaiye yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Bodrum'da yangın çıktı

TGRT Haber'e konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yangına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Havadan ve karadan 14 helikopter 11 uçak müdahale ediyor. 80-90 TOMA karadan müdahale ediyor. Burası ülkemiz açısından da önemli bir bölge. Yangın kontrol altına alınıyor diyebiliriz. Burada yakınları olanların tedirgin olmasına gerek yok. İkinci sitelerin yoğun olduğu bölge. 

MAHALLEYE SIÇRAMAMASI İÇİN İŞ MAKİNELERİ DEVREDE 

TGRT Haber canlı yayınında son durumu aktaran İHA muhabiri Eren Ayhan, "Yangına hem havadan hem karadan müdahaledevam ediyor. Bölgede hummalı çalışma var. Jandarma ekipleri bölgeye yaklaşılmasına izin vermiyor. Alevler ormanın iç kısmına doğru ilerlemiş durumda. Hem tatilciler hem de mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Burası Milas'ın en yoğun olduğu yerlerden biri. Mahalleye sıçramaması için iş makineleri çevrede önlem aldı. Bölgedeki tatilciler kaldıkları yerleri terk etti. Arazözler ardı ardına geliyor. Çıkan yangın yaklaşık 3 saattir devam ediyor. Kozalakların potlamasıyla yangın daha da büyüdü" dedi. 

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI

Havadan uçakların ve helikopterlerin alevlere sık sık sorti yaparak su atması ve çevre il ve ilçelerden de takviye ekiplerin de katılmasıyla yangının güvercinlik mevkiine ilerlemesi durduruldu. Söndürme çalışmaları devam ederken bazı yerlerde ise yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Ayhan yangından son detayları aktardı. Ayhan şu ifadeleri kullandı:

Milas’taki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor. Helikopterler 72 sorti yaparak rekor kırdı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Civan demir12 Temmuz 2023 16:26

Şu anda ne durumda

Sonraki Haber Yükleniyor...