Tgrt Haber

Çadırda dünyaya gelen bebeğin adını Mehmetçik koydu! Deprem bölgesine 'Umut' oldu

10 Şubat 2023 22:54 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 22:59
deprem,bebek,umut,Osmaniye

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki korkunç depremlerin ardından bir haber daha içlere umut olacak. Osmaniye'de gözlerini deprem çadırında açan bebeğin adını, bölgede ilk günden itibaren büyük özveriyle çalışan Mehmetçik koydu. Ailesinin isteği üzerine asker tarafından kulağına ezan okunan bebeğin adı 'Umut' oldu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen korkunç depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken Osmaniye'den içleri ısıtacak bir haber geldi.

AFAD İzmir ile beraber deprem bölgesi olan Osmaniye'deki Atatürk Lisesi çadır alanında görev alan Milli Eğitim Arama Kurtarma (MEBAKUB) İzmir ekibi, deprem sonrası bir bebeğin dünyaya geldiğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

"'UMUT' OLSUN"

Öte yandan çadırda kalan ailenin, bebeğin adının bir asker tarafından konulmasını istediği, askerin yeni doğan bebeğin kulağına ezan okuyarak bebeğe 'Umut' adını verdiği ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...