Tgrt Haber

Çanakkale depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2024 07:27 - Güncelleme : 05 Mart 2024 08:14
deprem,naci görür,çanakkale

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğünde deprem, İstanbul ve çevre illerde hissedildi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem büyük bir paniğe neden oldu. 

Çanakkale'deki sarsıntı sonrası gözler deprem uzmanlarına çevrildi.  Prof. Dr. Naci Görür Yenice'de meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından bir uyarı paylaştı.

Çanakkale depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama - 1. Resim

"BÖYLE DEPREMLER BEKLENİR"

Prof. Dr. Naci Görür "Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir." açıklamasını yaptı.

"STRES BİRİKİMİ"

Öte yandan 27 Şubat'ta Çanakkale'de saat 16.09'da 4.6, 22.58'de de 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Naci Görür depremlerle ilgili "Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluştıracak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır." 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...