Tgrt Haber

Casusluk iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı: İsrail'den Erdoğan'a teşekkür

18 Kasım 2021 13:33
Casusluk iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı: İsrail'den Erdoğan'a teşekkür
casus,,erdoğan,,israil,,cumhurbaşkanı,,türkiye,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektiği iddia edilen İsrailli çift serbest bırakıldı. Çift özel bir jetle Türkiye'den ayrıldı. İsrail yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İstanbul’da Çamlıca kulesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutu görüntülediği iddia edilen İsrail uyruklu çift ile bir Türk serbest bırakıldı.

İddiaya göre, 11 Kasım günü Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nin restoran bölümüne gelen İsrailli Natalia O. ve Mody O. adlı evli çift, kule pencerelerinden çevrenin fotoğraf ve videolarını çekti. Kuledeki çekim sırasında kendi aralarında konuşan iki şüphelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini çekerek birbirlerine gösterdikleri öne sürüldü.

İSRAİLLİ ÇİFT SERBEST BIRAKILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrailli çift ile Türk vatandaşı İ.A.'yı gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheliler, adliyede çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 'siyasal veya askeri casusluk' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 12 Kasım tarihinde tutuklanan İsrailli çift ile Türk vatandaşı olan 3. şüpheli serbest bırakıldı.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Uçakla İstanbul’dan ayrılan İsrailli çift ülkesine döndü. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, "İşbirliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümetine teşekkür ediyorum" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...