Tgrt Haber

Cihat Yaycı TGRT Haber'de uyardı: FETÖ yeni bir kaos çıkarmak istiyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com.tr
15 May 2024 21:10 - Güncelleme : 15 May 2024 22:50
Cihat Yaycı TGRT Haber'de uyardı: FETÖ yeni bir kaos çıkarmak istiyor

"Mavi Vatan" projesinin fikir babası Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, TGRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Devletin FETÖ ile mücadele etmediğini söyleyen Cihat Yaycı, "FETÖ hala çok güçlü. Yeni bir kaos ve kargaşa çıkarmak istiyorlar" dedi.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programına konuk oldu. Cihat Yaycı, Türkiye'de yeni bir darbe tehlikesi iddiaları, İsrail'in Gazze'deki katliamı ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gazeteciler Cem Küçük, Murat İde ve Fatih Atik'in sorularını cevaplayan Cihat Yaycı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

"Ben de FETÖ kumpasıyla istifa etmek zorunda kalmıştım. Olay baştan kokuyor. Suç ortağı gizli tanık olabilir mi? İtirafçı olur. Bu tanık kelepçe takıldığı halde gece kulüplerinde kurşunlanma olaylarına nasıl karışmış olabilir? Bu adam hakkında nasıl bir suçlama olmaz? Hukuken suç ortağının gizli tanık olması söz konusu olamaz. Burada baştan bir yanlış var. Enteresan, hukuka aykırı bir kurgu var. 

Ben 2020'den sonra medyada sesimi duyurmaya başladıktan sonra '15 Temmuz 2016' saat 20.30'a bu gidişle çok yaklaşıyoruz dedim. FETÖ'nün ne kadar canlı ve diri olduğunu görevdeyken gördüm. En geç 2026'da net olarak bir darbe olacak ama bu askeri bir darbe değil. Çünkü 15 Temmuz 2016'daki askeri darbeden FETÖ ders aldı. 17-25 Aralık ile 15 Temmuz karışımı yeni bir senaryo var ortada, bunu görmemek imkansız. Bize her taraftan bilgi geliyor.

"DEVLET FETÖ İLE MÜCADELE ETMİYOR"

Devlette FETÖ ile mücadele yapılmıyor. 'Daha yeni 644 adamı yakaladılar' diyecekler. 644 devede kulak değil tüy bile değil. 644 adam devletin FETÖ ile mücadele edemediğinin kanıtı. Bunlar yeniden devlete yerleştirilmeye çalışılan elemanlar. Burada çok önemli bir husus var. OHAL kaldırıldıktan sonra her bakanlıktan personel mevcudunun yüzde kaçı FETÖ iltisakı nedeniyle kamudan ilişiği kesilmiştir?

Maliye Bakanlığından, AFAD'dan, Kızılay'dan yüzde kaç personel ayrılmıştır? Sayıyı bilsek bile yüzdesi önemli. FETÖ'cüler 1990'lardan itibaren bütün sınav sorularını alıp okullara, devlete girmişler. Önleri açılmış, kariyer yapmışlar.

OHAL bittikten sonra kaç kişi ihraç edilmiş? Kaymakamların, mülki müfettişlerin, emniyetin, jandarmanın yüzde kaçı ihraç edilmiş? İçişleri Bakanlığından 34 bin kişi ihraç edilmiş, yüzde 3'ü yapar. Emniyette temizlik Allah'tan 15 Temmuz'dan önce yapıldı da bunlara yenik düşmedik. FETÖ'den işlem görmüş, görevden uzaklaştırılmış, sonra göreve iade edilmiş olup da vali olan var mıdır?

"FETÖ TÜRKİYE'DE YENİ BİR KAOS ÇIKARMAK İSTİYOR"

FETÖ'nün yargıdaki darbe gücü. ByLock'çu, mahrem imamlarla ankesör araması yaptığı tespit edilmiş 450 hakim ve savcı göreve iade edildi. Yakında göreve iade kararını verecekler de göreve iade edilmişler olacak dedim. Türkiye'de FETÖ bir karmaşa, kargaşa ve kaos çıkarmak istiyor. Devletin yönetilemez olduğunu göstermek istiyorlar. Devleti yönetenlerin suçlara karıştığını göstererek kaosun önünü açmak istiyorlar.

Cihat Yaycı TGRT Haber'de uyardı: FETÖ yeni bir kaos çıkarmak istiyor - 1. Resim

"İSRAİL'İN NİYETİ SADECE GAZZE'Yİ İŞGAL ETMEK DEĞİL"

Bu olaylar başladığında ilk günden beri belliydi. Adamların niyeti sadece Gazze değil, cezalandırma hiç değil. Gazze'nin tümünü işgal etmekten öte bir niyetleri vardı. Çünkü hem Netanyahu, hem Biden, hem Blinken şöyle demişti; Orta Doğu artık eskisi gibi olmayacak. Filistin, İsrail, Gazze demediler Orta Doğu dediler. Haritaları değiştirmeye kararlılar ve büyük İsrail'i oluşturmaya çalışıyorlar. Şimdi Gazze gitti, İran İsrail ve ABD'ye alan açtı. En son İran Şam'daki büyükelçiliğin bombalanmasına karşılık verirken o toz bulutunda kimse fark etmedi ama İsrail Gazze'yi süpürdü. Kuzeyden girmişti, Refah'a kadar süpürdü Filistinlileri. İran 'Cambaza bak' derken o esnada oldu. İsrail Gazze'yi ele geçirmesinin önündeki en önemli engel oradaki Filistin nüfusu. Bu nüfusu tahliye etmek istiyor. Bunun için de ya para ya da tehdit kullanıyor.

Filistin nüfusunun tahliyesi konusunda 3 devlet öne çıkıyor. Birincisi Mısır. Boşaltırsak Gazze tamamen elden gider diyorlar. İkincisi Irak. Irak'ı Şiiler yönetiyor. Peki Irak'ta hükümet nasıl oldu da İran yanlılarına verildi. İran yanlısı bu hükümet Filistinlileri alacağını söyledi. Üçüncü ülke Yemen. Ağırlıklı olarak İran'ın etkisinde.

"FİLİSTİN'DEKİ SOYKIRIMDA 4 ÜLKENİN GÜNAHI VAR"

Filistin'de yaşanan soykırımda 4 ülkenin affedilemez günahı var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas. Türkiye'nin petrol ambargosu uygulanması teklifini bunlar veto etti. Suudi Arabistan biz 3 günlük yas ilan etmişken Şifa Hastanesi'nin vurulduğu gün dünyanın en büyük müzik festivalini yaptı. Kimsenin umurunda değil Gazze'de olanlar.

"ZENGEZUR VE KALKINMA YOLU BİRLEŞİRSE KRİTİK ÜÇGEN KURULUR"

Bu çok çok önemli. Bunu 4 sene önce tespit ettik. Biz bunu Irak medyasından inceliyorduk. Bu proje Orta Doğu'nun Avrupa'ya Türkiye üzerinden bağlanma projesi. Bir ayağı daha var, Zengezur koridoru. Eğer Zengezur koridoru ve Kalkınma Yolu projesi birleşirse Türk Cumhuriyetleri, Körfez ülkeleri ve Avrupa üçgeni olur. En ekonomik, en hareketli, her bakımdan en karlı güzergah burası olur.

"PKK'NIN SURİYE'DE BÜYÜMESİNDE TÜRKİYE'NİN DE SUÇU VAR"

Peki PKK ne olacak? Irak'a sürekli hava harekatı yapıyoruz ama Suriye'ye yapamıyoruz. Rusya müsaade etmediği için, ABD istemediği için yapamıyoruz. Senede bir kere yaparız ama oraya dokundurtmazlar. O emniyetli cennette PKK iyice büyüdü ve devlet haline getirildi. Düzenli ordu oldu. Burada Türkiye'nin çok büyük günahı var. Nasıl var? PKK'ya o bölgeye şöyle yerleşti. Orayı boşaltan sığınmacılar nedeniyle yerleşti. O sığınmacılar (Arap ve Türkmenler) Türkiye'ye geldi, o bölgeye PKK yerleşti. Sığınmacıların o bölgeye dönmesini istemiyorlar. ABD de Almanya da istemiyor. Çünkü Büyük Orta Doğu Projesi dediğimiz aslında Büyük İsrail Projesi. BOP değil BİP'tir. Rusya da bize hava sahasını kapatıyor. ABD, İran ve Rusya o bölgede kardeş kardeş geçiniyor.

Cihat Yaycı TGRT Haber'de uyardı: FETÖ yeni bir kaos çıkarmak istiyor - 2. Resim

"İRAN TÜRKİYE'YE DE AZERBAYCAN'A DA KARŞI"

İran, Türkiye'nin Türk devletleriyle buluşmasını istemiyor. Zengezur Koridoru'nu istemezler. İran Ermenistan ile iş birliği içinde, Azerbaycan'a da Türkiye'ye de karşıdır. Bugün İran aslında vadedilmiş topraklar denilen alanlar neresi; Dicle, Fırat ve Nil havzasını kapsayan alan. Aslında bir koordinatı yok. Dicle Fırat havzasında 3 devlet var. Doğuda Irak, batıda Suriye, kuzeyde Türkiye. İlk Irak'ı götürdüler, parçalandı. Saddam Siyonizm karşıtıydı. Irak'ı nasıl götürdüler? İran, ABD ve İsrail silahlarıyla Irak'ı tokatladı. Sonra iyice halsiz kaldı. Sonra Kuveyt'e karşı kışkırttılar, sonra da nasıl dalıyorsun dediler. Birinci Körfez Savaşı, İkinci Körfez Savaşı, sonra İran'a yakın bir hükümet.

"İRAN, TÜRKMEN GAZINI BİZE SATMAK İSTİYOR"

Hazar Denizi'nin paylaşım sorunu enerji kaynaklı. Eğer Hazar'da paylaşılması yapılmış olsaydı, boru hatları rahatlıkla döşenebilseydi o zaman Türkmenistan gazı doğrudan Türkiye'ye gelirdi. Şimdi İran Türkmenistan gazını alıp bize satmak istiyor. Yani oyun içinde oyun var. Aslında Hazar Denizi bir Türk gölüdür. Çünkü orada Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan zaten Türk.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Yunanistan arasında bahar havası olduğu söyleniyor. Peki 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken bir bahar havası oluyor? Yunanistan gayri askeri statüdeki adalardan askerlerini ve silahlarını çekti mi? Yok. Yunanistan kara sularını artırmaktan mı vazgeçti? Öyle bir şey yok. Hatta görüşmeden birkaç gün önce artıracaklarını söylüyorlar. Peki Yunanistan egemenliği anlaşmalarla kendisine devredilmemiş adacık ve kayalıklardan mı vazgeçti? Hayır. Hakkı olmayan Yunanistan Doğu Akdeniz'de hakkı olmadığını mı söylüyor? Bunların hiçbirini duymadım.

"YUNANİSTAN'A 3 GÜNDE DİZ ÇÖKTÜRÜRÜZ"

Yunanistan'ın askeri kapasitesi bizimle kıyas kabul etmez. Halkımız müsterih olsun. Korkacak, çekinecek bir şeyimiz yok. Ben amirallik yaptım, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı yaptım, Harp Akademisini birincilikle bitirdim. Yunanistan'a biz savaşmadan bir gün içinde değilse de 3 gün içinde bir kurşun atmadan diz çöktürürüz. Çünkü coğrafyanın üstünlüğü bizde. Adalar denizinde bizim kıyılarımıza dizilmiş, sapanla taş atım mesafesinde Yunanistan'a ait adalar var. Bir tane yukarıda, Midilli. Sadece abluka altına aldık. Kara sularını artırma kararından vazgeçmezsen bu ablukayı kaldırmam dedik. Bir tane ortada, Sisam. Bir tane de en güneyde Meis adasını seçtin. Şu anda bu 3 noktaya anında müdahale edebilecek silahlı kuvveti yok, olamaz. Türkiye'nin silah atmasına, gemilerini çıkarmasına gerek yok.

"UÇAĞA DEĞİL HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Bizim uçaktan daha ziyade hava savunma sistemine ihtiyacımız var. S-400'ü Ankara'da tutmanın anlamı yok. Yunanistan şart koştu, bize yakın kıyılara koymayın diye. Artık Doğu Akdeniz'de gemilerinizi dışarı çıkarın, son gemiyi yukarı çekmeyin, Yunanistan'dan korkmayın. 4 tane sondaj gemisi var, birini Doğu Akdeniz'de bırak. Bizim Sevilla Üniversitesi haritasının dışına çıkmamız lazım."

Kaynak: Tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...