Tgrt Haber

Çöl tozları İzmir'e çöktü! Kentte göz gözü görmüyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Nisan 2024 09:05 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 09:11
Çöl tozları İzmir'e çöktü! Kentte göz gözü görmüyor

İzmir’de göz gözü görmüyor. Meteorolojinin günlerdir uyardığı Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozları kente çöktü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası, Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu İzmir’de de etkisini gösteriyor. Gece saatlerinde de etkili olan çöl tozu bulutunun kentte oluşturduğu etki, günün ilk ışıklarıyla beraber gün yüzüne çıktı. Vatandaşlar kentin iki yakasını görmekte güçlük çekerken, adeta sisi andıran fakat görüş mesafesini azaltan çöl tozu bulutu havadan da görüntülendi.Çöl tozları İzmir'e çöktü! Kentte göz gözü görmüyor - 1. Resim

HAVA KALİTESİ DÜŞTÜ

Öte yandan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı verilerine göre merkez ilçelerden Konak’ta hava kalitesi değeri ‘iyi’ olarak ölçülürken; Bayraklı, Balçova, Bornova, Buca, Karabağlar ve Karşıya ilçelerinde ise hava kalitesi ‘orta’ derece olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...