Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı! İki ismi Beştepe'ye çağırdı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
15 May 2024 00:56 - Güncelleme : 15 May 2024 05:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik toplantı! İki ismi Beştepe'ye çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Beştepe'de kritik zirve.... Yılmaz Tunç ve İbrahim Kalın ile toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile toplantı yaptı. Zirvede Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki kumpas soruşturmasının görüşüldüğü öğrenildi.

Suç örgütü Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturmanın emniyet görevlilerine uzanmasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bunun komplo olduğunu işaret ederek  "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" yorumunda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin bu sözlerinin ardından Beştepe'de kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu görüşerek kritik kararlar aldığı öğrenildi.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunun altını çizerken "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" yorumunu yapmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GRUP KONUŞMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantının ardından yaşanan süreçle ilgili bugün TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...