Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 'Genç Kart' nerelerde geçerli olacak? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2023 23:20 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 23:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 'Genç Kart' nerelerde geçerli olacak? 
Genç Kart,Erdoğan,müze,etkinlik,kart

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası gençlere verdiği müjdelerden biri olan 'Gent Kart' sosyal medyada gündem oldu. Seçimlerin ardından açıklanması beklenen vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için beklenen haber geldi. Erdoğan'ın bu müjdeleri sonrası bir de 'Kent Kart' açıklanınca vatandaşlar 'Kent Kart ne işe yarıyor' diyerek araştırmaya başladı. Genç Kart şartları ve nerelerde geçerli olduğu merak konusu oldu. Kent Kart nereden alınacak ve nerelerde geçerli olacak. İşte detaylar... 

Kabine Toplantısı sonrası gençlerin en merak ettiği şeylerden biri de 'Genç Kart' oldu. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz" dedi. 

NERELERDE GEÇERLİ OLACAK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genç Kart ile kültür ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı verileceğini duyurdu. 

GENÇ KART NEREDEN ALINIR? 

Erdoğan'ın duyurduğu Genç Kart'ı almak için 18 yaşına girme şartı aranacak. 

Bir yıl boyunca geçerli olacak kartla; müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsak etkinlikler ücretsiz veya indirimli giriş hakkı sağlanacak. 

Projenin detayları henüz belli olmazken Kent Kart için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan başvuruların alınması bekleniyor. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1706707703685325167

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...